Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 20. januára 2011

Keďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som sa využiť rady @honestka a upiekla som tieto Zobraziť celý popisKeďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som sa využiť rady @honestka a upiekla som tieto bochníčky. Časť múky som nahradila celozrnnou múkou a do cesta som pridala sušenú bazalku. Mala som zvyšok bryndze a v chladničke som vykutrala pol krabičky krémového syra. Vznikla z toho veľmi zaujímavá mňamka.

160 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
150 g
100 ml, vlažné
1 ks, celé
80 g, roztopené
50 g
1 KL
120 g (viď moje recepty)
1/3 kocky, čerstvé
1 KL
 na potretie
1 KL, strúhaný na posypanie
 štipka
50 g
50 g
 štipka, čerstvá alebo sušená




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, maslo, 1 vajíčko a droždie rozhabarkované v mlieku, kvások Tangzhong, soľ, cukor, sušenú bazalku. Ja som dala na 15 minút vymiešať do pekárne.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymastíme si misku olejom a dáme tam vymiesené cesto. Prikryjeme vekom a necháme asi 1 hodinu v teple kysnúť. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na posypanú pracovnú plochu. Cesto je veľmi elastické a nelepí sa.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozdelíme cesto na malé bochníčky, mne vyslo 12 ks, necháme ich 10 minút odpočívať. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu, krémový syr a pažítku. Ja som pridala aj jeden prelisovaný strúčik cesnaku.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bochníčkov si vytvarujeme obdĺžniky, ktoré naplníme kúskom plnky.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zavinieme buď do rožkov alebo buchtičiek, podľa toho, či budeme piecť v tortovej forme alebo chlebovej.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme do formy a necháme prikryté ešte cca hodinu kysnúť. 20 minút pred začiatkom pečenia predhrejeme rúru na 175st.C.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potrieme vajíčkom so strúhaným syrom, červenou paprikou a čerstvou pažítkou.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme do rúry na cca 25 minút -kým nie je povrch zlatohnedý.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Textúra bochníčkov je nadýchaná.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Bryndzová plnka ozvláštní toto zaujímavé pečivo.

    Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dorisa
Rozkošne pečivo. Podarilo sa ti, gratulujem.
cica2
nádherné, to musí byť mňamka:)
tonicka53
@Tizian1cat , také krásne fotky máš ! keby tak prvá bola so surovinami, aby som videla aký obal má ten kvások. Ešte som o ňom nepočula, iba od teba; ani neviem v ktorom obchode ho mám hľadať.
sovka62
Už je to jednoznačné, s Varechou sa chudnúť nedá. Ako sa dá tomuto odolať?
jerica
ty to tu vždy dorazíš kysnutým ,,,,,, :-)KK
jerica
aha , foto , no krása,aj pre takého čo nevie čítať. :-))
tizian1cat
@marienka44 : nemastila som, cesto je dost mastné a ako vidís - tá fotka, kde je uvedené, ako je bochnícek nafúknutý, je urobená hne`d po vybratí z rúry a úplne lahko sa oddelil.
zdezda
výborný recept, všetko mám, vyskúšam :-)
nikki1
krásne, krásne, krásne...toto musím vyskúšať :)) dakujem
olinka12
No aj ja sa pripájam ku komentárom, že naozaj tu sa chudnúť nedá tie buchtičky vyzerajú výborne ja ich určite vyskúšam. Vyzerajú až tak dobre, že aj pri nejakých oslavách sú použiteľné chlapom k vínku. Ukladám do mojej KK.
frezia68
Tak a idem na to bez kvásku,len s droždím a som zvedavá na výsledok :-))) .Listovala som v Tvojich receptoch a tie chleby a pečivá sú úžasné :-))) ,aj pizzu robím podľa Teba a si veľkou inšpiráciou.
tizian1cat
@frezia :tesim sa, ze ti chuti, urcite budu rozteky dobre aj bez toho kvasku, ten kvasok im len doda taku vacsiu vlacnost.
nyja
Teraz naposledy som dvakrát piekla chlieb s thang zhongom, úplne fascinujúce svojou jednoduchosťou. Škoda, že som si tieto TZ recepty tu u teba nevšimla už dávnejšie. TZ si urobil svoju robotu v kváskovom i v kvasnicovom chlebe. Očaril ma a skúsim aj tieto tvoje úžasné TZ recepty :-) vďaka za ne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia