Slané chuťovky

Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Silvie Horeckej

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu Hokkaido neošúpeme, len umyjeme, vyberieme semienka, nakrájame na kocky, podlejeme troškou vody, pod pokrievkou udusíme do mäkka a necháme vychladnúť.
  2. V miske zmiešame múky, prášok do pečiva, soľ, pridáme zmäknuté maslo a bryndzu, ktorú sme vybrali z chladničky trocha skôr. Pracuje sa lepšie s mäkkou.
  3. Pridáme popučenú tekvicu Hokkaido a pretlačíme strúčiky cesnaku cez lis.
  4. Pridáme koreniny, vajíčko a všetko vypracujeme rukou na hladké cesto, v ktorom sú však kúsky šupy z tekvice Hokkaido úplne v poriadku.
  5. Odložíme do chladničky odpočívať na necelú hodinu.
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na hrúbku maximálne 5 mm. Ideálne 3 - 5 mm. Radielkom alebo nožíkom vykrajujeme asi široké 2,5 cm tyčinky.
  7. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.
  8. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.
  9. Necháme vychladnúť a nezabudneme na kvalitné vínko k tyčinkám :) Rada na záver: Nepridávame veľa veľkých semienok, ako sú tekvicové alebo slnečnicové, tie sú zdravšie surové.