Slané chuťovky
Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Silvie Horeckej
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Tekvicu Hokkaido neošúpeme, len umyjeme, vyberieme semienka, nakrájame na kocky, podlejeme troškou vody, pod pokrievkou udusíme do mäkka a necháme vychladnúť.
- V miske zmiešame múky, prášok do pečiva, soľ, pridáme zmäknuté maslo a bryndzu, ktorú sme vybrali z chladničky trocha skôr. Pracuje sa lepšie s mäkkou.
- Pridáme popučenú tekvicu Hokkaido a pretlačíme strúčiky cesnaku cez lis.
- Pridáme koreniny, vajíčko a všetko vypracujeme rukou na hladké cesto, v ktorom sú však kúsky šupy z tekvice Hokkaido úplne v poriadku.
- Odložíme do chladničky odpočívať na necelú hodinu.
- Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na hrúbku maximálne 5 mm. Ideálne 3 - 5 mm. Radielkom alebo nožíkom vykrajujeme asi široké 2,5 cm tyčinky.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.
- Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.
- Necháme vychladnúť a nezabudneme na kvalitné vínko k tyčinkám :)
Rada na záver: Nepridávame veľa veľkých semienok, ako sú tekvicové alebo slnečnicové, tie sú zdravšie surové.