Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou fotorecept

skolavareniapolusSkolaVareniaPolus, 11. novembra 2017 12:00
Ďalšie recepty »

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

30 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

230 g (najlepšie nepasterizovaná)
170 g
200 g (kvalitná)
130 g
20 g
1 ks (do cesta)
1 ks (na potretie)
1 menšia hlávka
15 g
125 g
štipka
1 ČL
1 ČL
Na posypanie:
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicu Hokkaido neošúpeme, len umyjeme, vyberieme semienka, nakrájame na kocky, podlejeme troškou vody, pod pokrievkou udusíme do mäkka a necháme vychladnúť.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame múky, prášok do pečiva, soľ, pridáme zmäknuté maslo a bryndzu, ktorú sme vybrali z chladničky trocha skôr. Pracuje sa lepšie s mäkkou.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme popučenú tekvicu Hokkaido a pretlačíme strúčiky cesnaku cez lis.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme koreniny, vajíčko a všetko vypracujeme rukou na hladké cesto, v ktorom sú však kúsky šupy z tekvice Hokkaido úplne v poriadku.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme do chladničky odpočívať na necelú hodinu.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na hrúbku maximálne 5 mm. Ideálne 3 - 5 mm. Radielkom alebo nožíkom vykrajujeme asi široké 2,5 cm tyčinky.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme vychladnúť a nezabudneme na kvalitné vínko k tyčinkám :) Rada na záver: Nepridávame veľa veľkých semienok, ako sú tekvicové alebo slnečnicové, tie sú zdravšie surové.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist