Bryndzové taštičky z lístkového cesta a Mini Slaná štrúdľa

Autor receptu: bogar

jednoduchá a chutná mňamka pre každú príležitosť :)

30-40 minút
príprava
10-20 minút
na 250-220 °C

Postup

  1. cesto si rozvaľkám na pomúčenej doske .....
  2. nechám odpočívať a medzi tým si nakrájam cibuľku jarnú a zmiešam ju s pol syrom bambino a celou bryndzou, osolím okorením, pridám bazalku a pol strúčiku (väčšieho) cesnaku .....ja som pridala aj 2 lyžice mlieka aby som plnku vedela poriadne rozmiešať :)
  3. z cesta si vykrajujem kvietky formičkou a kolieska pohárom. lyžicou ukladám plnku do stredu cesta , od oka . :) Dávam pozor hlavne na počet vykrojených tvarov ,aby bol párny Polku si naplním a druhou polkou ich prikryjem a popritláčam na okrajoch. ja som využila svoje nechty :D :D :D
  4. poukladám si ich na papier na pečenie pekne vedľa seba , ale nie veľmi blízko :)
  5. potriem ich rozšľahaným vajíčkom , ktoré som vymiešala s druhou pretlačenou polkou cesnaku :) posypala som ich sezamom a soľou ....... šup do vyhriatej rúry až kým nebudú mať zlatistú farbu :)
  6. keďže mi ostal zvyšok cesta ktoré sa nevošlo na pekáč rozmýšľala som čo s ním . Ostala aj plnka tak šup to spojiť :) cesto som rozvaľkala potrela bryndzovou plnkou , poukladala som na vrch šunku, .........................
  7. potrela kečupom a zrolovala som to :) medzi tým sa mi upiekli bochníčky tak som využila plech a dala na ten istý :)
  8. potrela som to opäť cesnakovým vajcom a posypala sezamom no už som nesolila hrubozrnou soľou ale už len obyčajnou ......šup piecť :)
  9. a tu je to hotovo po vychladnutí som nakrájala a len čo som sa otočila už mini slaná štrúdľa nebola :D prajem dobrú chuť :)