Bryndzové rožky

marienka44 - fotkamarienka44, 7. apríla 2016

Blíži sa máj a s ním aj predaj májovej bryndze. Na stránke Kauflandu som našla aktuálny recept a hneď som ho aj vyskúšala. Všetky Zobraziť celý popisBlíži sa máj a s ním aj predaj májovej bryndze. Na stránke Kauflandu som našla aktuálny recept a hneď som ho aj vyskúšala. Všetky suroviny som mala doma.

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 ml
100 ml
20 g
1 čl
Plnka:
250 g
3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame so soľou, pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali droždie a olej. Cesto bez kysnutia vypracujeme a rozvaľkáme tak, aby nám vznikol štvorec. Z cesta povykrajujeme trojuholníky. Tak sa píše v recepte v novinách na stránke Kauflandu. Ja som cesto rozvážila na 2 polovice a vyvaľkala som postupne 2 väčšie kruhy, radielkom som ich rozdelila diagonálne na 8 ks. Do múky som zamiešala aj trochu kyp. prášku, 1 PL kyslej smotany 16 % a 1 kl sušeného droždia, okrem tých 20 g To je rozdiel od pôvodného receptu.

  2. 2

    Pripravíme si plnku tak, že bryndzu vymiešame s vajcom a prelisovaným cesnakom. Plnku dáme na trojuholníky z cesta, stočíme do tvaru rožka, poukladáme na vymastený plech a potrieme studenou slanou vodou. Necháme ešte kysnúť asi 15 minút. Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Toľko recept, ja som urobila malú zmenu: Do plnky som pridala aj čerstvo mleté čierne korenie od oka a 1 kl zemiakového škrobu, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Rožky som piekla na pečiacom papieri. Po upečení som nechala rožky vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Poznámka: Rožky v podobe trojuholníkov zavinieme tak, že stranu oproti špicu v strede nakrojíme, urobíme asi 1 cm dlhý zárez. To nám umožní túto stranu natiahnuť do strán a kraje zahnúť dovnútra. Takže rožok je uzavretý zo strán a plnka nevybehne von na plech.

Diskusia k receptu

haji
@Marienka44 rožky máš krásné a s májovou bryndzou úžasně dobré, moc se povedly!
jozka2
Marienka kde si sa stratila,rozky vyzeraju len za 5*****,lebo viac sa neda pridat.
marienka44
Teším sa, že sa Vám rožky páčia. :-)
Recept mi nikto neodporučil, sama som ho prvýkrat odskúšala. S cestom sa veľmi dobre pracovalo. Aká náplň by sa ešte mohla použiť, nechám na Vás.
kukulienka71
chválim podrobný opis, páči sa mi aj recept. Vidím, že si sa poriadne poistila, čo sa kypridla týka:-) ukladám si na vyskúšanie, slaných plnených nikdy nie je dosť. Zvýšim trocha teplotu pečenia. Vďaka, Marienka
marienka44
Rožky po upečení sú pomerne bledé, lebo sa nepotierajú vajíčkom, ale slanou vodou.
terinka55
Vyzerajú chutne, ja sa s bryndzou "nekamarátim", tak dám inú náplň, odo mňa 5*, pekný postup a aj výsledok.
marienka44
Ďakujem všetkým za pochvalu, ale nie je to nič výnimočné. Potrebovala som minúť 250 g bryndze, halušky som robila minulý týždeň. :-)
jack
Fajn recept.Určite stojí za vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia