Bryndzové päťminútové takmer bezkalorické nehalušky

Autor receptu: eva53

Vo februári som objavila konjacové cestoviny ,objednávala som ich zo zahraničia cez eBay a konečne sa dajú zohnať aj u nás. Nikdy som nebola vychrtlé tintítko a tak fakt,že si dobre pochutím a pritom skonzumujem minimum kalórií,moju závislosť na nich iba prehlbuje.

1
porcia
2 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1.a 2. minúta: Z obalu konjacových cestovín vylejem konzervačné médium a dobre prepláchnem v studenej alebo teplej vode, čím dlhšie tým lepšie .Preplachovala som pol minúty. Môžeme osušiť v papierovej utierke - ja tento krok vynechávam. Vo varnej konvici privediem vodu do varu, na balenie postačí 1 liter.Vriacu vodu vylejem do hrnca,nesolím,pridám konjacové cestoviny a varím 1 minútu.
  2. 3.minúta: Otvorím fľašu s indickou omáčkou
  3. odoberiem 3 polievkové lyžice a hodím na panvicu.
  4. 4.minúta: Scedím cestoviny, opláchnem v studenej vode ( aj keď neviem prečo, neobsahujú lepok ani sacharidy) a vhodím na panvicu ku omáčke. 20 sekúnd trvalo zmiešanie
  5. 20 sekúnd som zabila hľadaním syra v chladničke, našla som bryndzovú hrudku . 10 sekúnd trvalo odtrhnutie medovky z balkóna, rozmrvenie štipky bryndzovej hrudky a ďalších 10 sekúnd servírovanie.
  6. Kombinácia indickej omáčky a bryndze ma veľmi milo prekvapila. Celé jedlo má asi 120 kcal, z toho cestoviny majú 22 kcal a zvyšok kalórií nám dodá omáčka- tento údaj sa mi ťažko odhaduje, výrobca neuvádza kalorickú hodnotu , a 30 g bryndze 69 kcal.