Bryndzové päťminútové takmer bezkalorické nehalušky
Autor receptu: eva53
Vo februári som objavila konjacové cestoviny ,objednávala som ich zo zahraničia cez
eBay a
konečne sa dajú zohnať aj u nás. Nikdy som nebola vychrtlé tintítko a tak fakt,že si
dobre
pochutím a pritom skonzumujem minimum kalórií,moju závislosť na nich iba prehlbuje.
1 porcia |
2 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- 1.a 2. minúta: Z obalu konjacových cestovín vylejem konzervačné médium a dobre prepláchnem v studenej alebo teplej vode, čím dlhšie tým lepšie .Preplachovala som pol minúty. Môžeme osušiť v papierovej utierke - ja tento krok vynechávam.
Vo varnej konvici privediem vodu do varu, na balenie postačí 1 liter.Vriacu vodu vylejem do hrnca,nesolím,pridám konjacové cestoviny a varím 1 minútu.
- 3.minúta: Otvorím fľašu s indickou omáčkou
- odoberiem 3 polievkové lyžice a hodím na panvicu.
- 4.minúta: Scedím cestoviny, opláchnem v studenej vode ( aj keď neviem prečo, neobsahujú lepok ani sacharidy) a vhodím na panvicu ku omáčke.
20 sekúnd trvalo zmiešanie
- 20 sekúnd som zabila hľadaním syra v chladničke, našla som bryndzovú hrudku . 10 sekúnd trvalo odtrhnutie medovky z balkóna, rozmrvenie štipky bryndzovej hrudky a ďalších 10 sekúnd servírovanie.
- Kombinácia indickej omáčky a bryndze ma veľmi milo prekvapila. Celé jedlo má asi 120 kcal, z toho cestoviny majú 22 kcal a zvyšok kalórií nám dodá omáčka- tento údaj sa mi ťažko odhaduje, výrobca neuvádza kalorickú hodnotu , a 30 g bryndze 69 kcal.