Bryndzové halušky

Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, aké všetci dôverne poznáme.

Postup

  1. Na kocky nakrájané očistené zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, pridáme troška rozmixovaných sušených hríbov, vajíčko a zmiešame.
  2. Postupne pridávame polohrubú múku tak, aby cesto získalo správnu konzistenciu.
  3. Do vriacej vody nahádžeme halušky pomocou haluškovača. Po uvarení ich vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou.
  4. Bryndzová omáčka: Bryndzu a smotanu za stáleho miešania zohrievame tak, aby sa bryndza úplne rozpustila. V prípade potreby omáčku dochutíme soľou.
  5. Po miernom vychladnutí prelejeme bryndzovú omáčku do fľaše na šľahačku a natlakujeme dvomi bombičkami plynu. Zatrasením premiešame a necháme chvíľu odležať.
  6. Hubový vývar: Do malého hrnca dáme variť vodu a pridáme sušené hríby. Povaríme.
  7. Na panvicu dáme scedené halušky, podlejeme hubovým vývarom, pridáme maslo a za stáleho miešania spojíme maslo s vývarom. Nakoniec prisypeme nakrájanú pažítku.
  8. Halušky servírujeme spolu s nastriekanou bryndzovou omáčkou a čerstvo rozškvarenými slaninovými kockami.