Bryndzové halušky
Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej (videorecept)
Autor receptu: sons
Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, aké všetci dôverne poznáme.
Postup
- Na kocky nakrájané očistené zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, pridáme troška rozmixovaných sušených hríbov, vajíčko a zmiešame.
- Postupne pridávame polohrubú múku tak, aby cesto získalo správnu konzistenciu.
- Do vriacej vody nahádžeme halušky pomocou haluškovača. Po uvarení ich vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou.
- Bryndzová omáčka: Bryndzu a smotanu za stáleho miešania zohrievame tak, aby sa bryndza úplne rozpustila. V prípade potreby omáčku dochutíme soľou.
- Po miernom vychladnutí prelejeme bryndzovú omáčku do fľaše na šľahačku a natlakujeme dvomi bombičkami plynu. Zatrasením premiešame a necháme chvíľu odležať.
- Hubový vývar: Do malého hrnca dáme variť vodu a pridáme sušené hríby. Povaríme.
- Na panvicu dáme scedené halušky, podlejeme hubovým vývarom, pridáme maslo a za stáleho miešania spojíme maslo s vývarom. Nakoniec prisypeme nakrájanú pažítku.
- Halušky servírujeme spolu s nastriekanou bryndzovou omáčkou a čerstvo rozškvarenými slaninovými kockami.