Bryndzové krokety
Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.
- Do pekáča dáme celú papriku, olúpanú cibuľu, pozdĺžne
prekrojený baklažán a paradajky zbavené
zelenej stopkovej časti. K zelenine pridáme olej, premiešame, nasolíme
(pri baklažáne iba vnútornú dužinu).
- Zeleninu zapekáme pri 160 °C asi 30–40 minút. Cesnak pridáme zhruba 10 minút pred
dopečením.
- Papriku po upečení dáme do misky
a zakryjeme, aby sa sparila a dala sa ľahšie
olúpať. Aj paradajky zbavíme šupiek
a všetko spolu rozmixujeme dohladka
(počas mixovania pridáme aj nasekané čili)
a dochutíme vínnym octom, cukrom, soľou
a korením.
- Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle,
pridáme rovnaké množstvo bryndze, podľa
chuti pridáme posekanú jarnú cibuľku, vytvarujeme
guľôčky, ktoré 2–krát obalíme v klasickom
trojobale a vyprážame v oleji rozohriatom
na maximum, len aby chytila kroketa farbu.
Podávame s ajvarom.
|