Bryndzou zalievané šúľance s medovým kalerábom

Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 15. mája 2013
Bryndzou zalievané šúľance s medovým kalerábom
Foto: Ľuboš Pilc
4-5
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
10 g
1 ks
100 g
50 g
500 g
500 g
40 g
10 g
50é g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť do osolenej vody. Keď sú uvarené, scedíme ich, necháme vychladnúť a ošúpeme ich.

  2. 2

    Z očistených zemiakov urobíme cesto podľa tohto postupu: zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku na čo najjemnejšie. Ak nemáme mlynček, pretlačíme ich. Do zemiakov postupne pridáme múku, soľ, vajce a detskú krupicu. Všetko dobre premiešame. Cesto by nemalo byť riedke, ale primerane husté, aby sa šúľance nerozvárali. Z cesta vytvarujeme šúľok asi 1 cm vysoký a nožom alebo cukrárskou kartou ho nakrájame na kúsky. Tie potom šúľame rukou na šúľky dlhé asi 3 cm. Varíme ich v osolenej vriacej vode približne dve minúty, aby sa múka uvarila.

  3. 3

    Po uvarení šúľance vyberieme do misky s bryndzou. Potom ich rozmiešame so smotanou, aby sa spojili s bryndzou. Z očisteného mladého kalerábu nakrájame plátky a z oboch strán ich ugrilujeme. Ak nemáme k dispozícii gril, môžeme použiť aj panvicu. Keď je kaleráb takmer hotový, pridáme na gril aj včelí med a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

cesminaz
Velmi zaujimavy recept...neviem si predstavit ako to moze chutit :-)
radost
až po tú poslednú vetu-pridať včelí med-to určite je chutne jedlé...ten med by som neskúšala...či..??
jamarlen
skaramelizovaný kalerábik - vynikajúca chuť! že mu treba pomôct medíkom, či cukrom ma nenapadlo....bryndzové šúľance robievame, ale dávame ich predtým grilovať. takže recept je isto chutný...
maskrtka
tak toto bude gurmánsky zážitok !!! To urcite vyskusam ..... taketo specialitky my mozeme a toho medu sa netreba báť určite tá kombinácia chutí bude skvelá :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia