Zapečená zelenina s bryndzou

Bryndzou gratinovaná zelenina

Autor receptu: redakcia

Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa s ňou tvoriť originálne raňajky, chuťovky, polievky, hlavné jedlá i delikatesy zážitkovej gastronómie.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180–200  °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu sparíme (ak je surová, očistíme ju, nakrájame a uvaríme) a ochutíme soľou, čiernym korením a trochou muškátového orieška.
  2. Cottage syr zmiešame s bryndzou a vajcami a tiež ochutíme muškátovým orieškom.
  3. Zeleninu vložíme do zapekacej misky, potrieme bryndzovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180–200 °C asi 10 minút, kým sa na povrchu nevytvorí zlatá kôrka.