Brownies z červenej repy

danda3 - fotkadanda3, 1. februára 2015
Brownies z červenej repy
Foto: danda3

Tento perfektný recept som našla na stránke "Vaše nové ja" a keďže som mala uvarenú repu, vyskúšala som a zároveň zjednodušila technologický postup a Zobraziť celý popisTento perfektný recept som našla na stránke "Vaše nové ja" a keďže som mala uvarenú repu, vyskúšala som a zároveň zjednodušila technologický postup a neľutujem, je fantastický.♥

16
porcií
60 minút
príprava
40-45 minút
na 160 °C

Suroviny

260 g
200 g
4 PL uvarená silná
85 g
5 ks
1+1/4 ČL
5 PL
80 g ( alebo rapadura trstinová)
1 PL
Na polevu:
100 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Čokoládu (môže byť aj várová, ale aspoň s 52% kakaa) si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým tukom (alebo maslom) a kávou. Červenú repu uvaríme a na jemno postrúhame.

    Brownies z červenej repy  - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajcia šľaháme spolu so štipkou soli, potom pridáme rapaduru trstinovú + med (alebo brezový cukor alebo normálny klasický cukor) a vyšľaháme do peny, postupne pridávame nie horúcu roztopenú čokoládu, zašľaháme, pridáme repu + kakao rozmiešané s PDP. Na menších otáčkach premiešame.

    Brownies z červenej repy  - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do formy vyloženej papierom na pečenie a na 160°C pečieme na vrchný a spodný ohrev 40 - 45 minút. Najskôr sa koláč zdvihne, ale potom padne, ale to je v poriadku. Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou pripravenou roztopením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli. Formu som dala 26 cm, ale stačí aj 24 cm, koláč bude vyšší.

    Brownies z červenej repy  - obrázok 3
  4. 4

    Mali sme oslavu a tento koláč mal väčší úspech ako torta, stačí malý kúsok, je ozaj sýty a repu v ňom vôbec nepoznať.

    Brownies z červenej repy  - obrázok 4

Diskusia k receptu

majlus
určite vyskúšam, mám rada koláče bez muky...☺
frezia68
Niekedy vyskúšam Tvoju verziu,porozmýšľam,či treba až 5 vajec,ale s čokoládou vyzerá lákavo.
danda3
♥Ďakujem vám za milé komentáre♥, som rada, že sa vám recept páči. @frezia68 Prvýkrát som nechcela meniť recept, lebo som nevedela, čo z toho vznikne, možno dám nabudúce len 4 vajcia, uvidím, čo to spraví.☺
kaia
Chutna uzasne! Uz robim 3x, a vzdy nanovo ma prekvapi, aky je fantasticky. Hresit sa da aj zdravo a bez vycitiek svedomia:) Nik nechcel verit, ze je z cervenej cvikly, ked som priatelom predstavovala tuto dobrotu, a potom sa ho nemohli dojest. Najlepsi je na druhy den, ked sa prepoja vsetky chute, je stavnaty, cokoladovy a nedodolatelny! Dakujem za tento recept!
danda3
Veľmi sa teším @kaia , že sa u vás tak udomácnil, a nemáš za čo, som rada, že som sa mohla o tento recept podeliť.♥
janara
práve ho pečiem, neviem sa dočkať, dám vedieť, ako sa nám páčil




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia