Brownie - najlepší čokoládovo-arašidový kysnutý závin
Autor receptu: archaa
Hotová vstupenka na nebeské hody! Garantovane sa neudržíte a zjete ho skôr než stihne
vychladnúť...toľko moja osobná skúsenosť :)
8 porcií |
120 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Cesto si necháme vymiesiť a vykysnúť v pekárničke. Program CESTO. Začíname vždy tekutými inredienciami a až nakoniec pridávame sypké. Ak pekárničku nemáte cesto si vymieste ručne a nechajte ho hodinu kysnúť na teplom mieste.
Medzitým si pripravíme plnku. - Rozpustíme si maslo s cukrom a pridáme mlieko,
- čokoládu, kakao a všetko necháme rozpustiť a spojiť.Prelejeme plnku do misky a počkáme na vykysnuté cesto. To si na pomúčenej doske vyváľame na plát, potrieme čokoládovou plnkou a zrolujeme do rolády.
- Roládku krájame na kúsky a ukladáme do vymastenej tortovej alebo inej formy.Tortová odopínacia je najlepšia, ale môžete aj na plech. Ja som robila do bábovkovej formy, lebo som robila len z pol dávky a žiadnu menšiu som nemala.Takto nakrájame celú roládu a vyložíme formu, posypeme sekanými arašidami, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ďalej kysnúť ešte asi pol hodky. Keď opäť dobre nakysne vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 stupňoch 20-25 minút.
- Potom vyberieme a necháme vychladnúť.. (ak sa to podarí :) )
- Och, nedá sa odolať...
Poznámka: Nech vás to nemýli. Keďže som závin piekla v bábovkovej forme musela som ho vyklopiť, tým pádom boli moje arašídy naspodku...vaše budú pekne navrchu, vy budete krájať ako koláč či tortu... :)