Brownie - najlepší čokoládovo-arašidový kysnutý závin

Autor receptu: archaa

Hotová vstupenka na nebeské hody! Garantovane sa neudržíte a zjete ho skôr než stihne vychladnúť...toľko moja osobná skúsenosť :)

8
porcií
120 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Cesto si necháme vymiesiť a vykysnúť v pekárničke. Program CESTO. Začíname vždy tekutými inredienciami a až nakoniec pridávame sypké. Ak pekárničku nemáte cesto si vymieste ručne a nechajte ho hodinu kysnúť na teplom mieste.
    Medzitým si pripravíme plnku.
  2. Rozpustíme si maslo s cukrom a pridáme mlieko,
  3. čokoládu, kakao a všetko necháme rozpustiť a spojiť.Prelejeme plnku do misky a počkáme na vykysnuté cesto. To si na pomúčenej doske vyváľame na plát, potrieme čokoládovou plnkou a zrolujeme do rolády.
  4. Roládku krájame na kúsky a ukladáme do vymastenej tortovej alebo inej formy.Tortová odopínacia je najlepšia, ale môžete aj na plech. Ja som robila do bábovkovej formy, lebo som robila len z pol dávky a žiadnu menšiu som nemala.Takto nakrájame celú roládu a vyložíme formu, posypeme sekanými arašidami, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ďalej kysnúť ešte asi pol hodky. Keď opäť dobre nakysne vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 190 stupňoch 20-25 minút.
  5. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.. (ak sa to podarí :) )
  6. Och, nedá sa odolať...
    Poznámka: Nech vás to nemýli. Keďže som závin piekla v bábovkovej forme musela som ho vyklopiť, tým pádom boli moje arašídy naspodku...vaše budú pekne navrchu, vy budete krájať ako koláč či tortu... :)