Čokoládové guľky
Brownie guľky bez lepku s arašidovým maslom
Autor receptu: novalim
Už ste niekedy chutnali brownie guľky bez lepku? Túto dobrotu sme pre vás pripravili s použitím zmesi na bezlepkový muffin.* Keď do cesta pridáte kvalitnú horkú čokoládu, výsledkom bude krehký čokoládový korpus, ktorý sme použili ako základ na tieto brownie guľky. Arašidové maslo slúži ako spojivo a zároveň guľky dochutí. Ak čakáte hostí, tieto sladké jednohubky budú hitom vášho sladkého menu.
30-40 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do krémova, primiešame žĺtky, potom pridáme roztopenú čokoládu.
- Zmes na muffin prisypeme k čokoládovej zmesi, premiešame a napokon zľahka vmiešame sneh z troch bielkov. Nalejeme na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu. Necháme vychladnúť.
- Hotový korpus rozdrobíme do misy, pridáme arašidové maslo, rozmiešame a rukami tvarujeme brownie guľky. Obaľujeme ich v horkom kakau alebo v opražených mletých orieškoch.