Čokoládové guľky

Brownie guľky bez lepku s arašidovým maslom

Autor receptu: novalim

Už ste niekedy chutnali brownie guľky bez lepku? Túto dobrotu sme pre vás pripravili s použitím zmesi na bezlepkový muffin.* Keď do cesta pridáte kvalitnú horkú čokoládu, výsledkom bude krehký čokoládový korpus, ktorý sme použili ako základ na tieto brownie guľky. Arašidové maslo slúži ako spojivo a zároveň guľky dochutí. Ak čakáte hostí, tieto sladké jednohubky budú hitom vášho sladkého menu.

30-40
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do krémova, primiešame žĺtky, potom pridáme roztopenú čokoládu.
  2. Zmes na muffin prisypeme k čokoládovej zmesi, premiešame a napokon zľahka vmiešame sneh z troch bielkov. Nalejeme na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu. Necháme vychladnúť.
  3. Hotový korpus rozdrobíme do misy, pridáme arašidové maslo, rozmiešame a rukami tvarujeme brownie guľky. Obaľujeme ich v horkom kakau alebo v opražených mletých orieškoch.