Browncheese s malinovým coulis (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, ale zato chuťovo najlepšííííí... :) podľa receptu Adriany Polákovej :)

12
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny na recept. Tie vystačia na tortovú formu o priemere 28cm.
  2. Ako prvý si spravíme korpus. Sušienky rozdrvíme podľa toho, ako nám to vyhovuje. Väčšina ľudí drví sušienky na prášok, ja tam však nechávam väčšie kusy, cesto viac chrumká. Rozdrvené sušienky zmiešame so zmäknutým až roztopeným maslom a natlačíme do tortovej formy. Takto pripravený korpus dávam ešte na 10-15 minút do rúry (180°C).
  3. Na prípravu tmavej časti si najprv rozpustíme čokoládu s kryštálovým cukrom a maslom vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi vmiešame vajíčka, kakao a hladkú múku.
  4. Pri príprave svetlej časti si takisto pripravíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Keďže bielych čokolád je kopec druhov, každá sa rozpúšťa inak. Konkrétne pri príprave tejto, som nepotrebovala ani gram tuku, do iných však budete musieť pridať aspoň 50 g cery. Zatiaľ čo sa nám rozpúšťa čokoláda, vyšľaháme si mascarpone s kyslou smotanou a do tejto zmesi zašľaháme žĺtky. Keď nám biela čokoláda vychladne, zašľaháme ju do zmesi pripravenej z mascarpone.
  5. Na korpus, ktorý sme už mali na 10-15 minút v rúre, rovnomerne natrieme tmavú časť a na ňu dáme svetlú časť.
  6. Medzičasom si maliny si rozvaríme s trstinovým cukrom v hrnci . Potom ich rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko aby vznikla hladka omáčka.
  7. Keď máme omáčku rozmixovanú dohladka, vytvoríme na koláči nejaký vzor, najlepšie ukáže nejaký mramorový . :)
  8. Koláč pečieme asi 50-60 minút , pri teplote 180°C. Okraje musia byť tuhé a zlatisté, stred trochu trasľavý. Po upečení koláč vyberte z rúry, a oddeľte okraje od formy a nechajte aspoň na 3-4 hodiny odstáť (najlepšie z večera do rána ). Browncheese podávame preliaty malinovým coulis.