Broskyňový hrnčekový koláč

tinca - fotkatinca, 14. júna 2014
Broskyňový hrnčekový koláč
Foto: tinca

Rýchly a šťavnatý koláčik bez váženia na víkend.

20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 ks
1 sáček
1 sáček
2 PL
1 pohár
 na plech
 na plech
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku s kypriacim práškom a kakaom preosejeme do misy. Vajcia si vyšľaháme s cukrom a s vanilkovým cukrom na hladko. Potom pridáme mlieko a za stáleho šľahania po troške pridávame olej. Nakoniec na viackrát primiešavame kakaovo-múčnu zmes. RADA navyše: pôvodne mám v recepte polohrubú múku, ale mám skúsenosť, že sa koláč mrvil.Takže robím z hladkej múky a je po probléme.

  2. 2

    Broskyne z kompótu scedíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesto vylejeme na plech a na 5´ho predpečieme. Potom pridáme na celý povrch nakrájané broskyne a pečieme ďalej. Koláč sa pečie vo vopred vyhriatej rúre pri 180 st.C cca 20-25 minút. Tento spôsob použijeme ak nechceme,aby nám ovocie padlo na dno plechu. RADA: ak ho chceme mať aj vo vnútri postupujeme tak, že na plech vylejeme len polovicu cesta+ 1/2 množstvo broskýň. Prilejeme zvyšné cesto a znovu posypeme zvyšnými broskyňami. Ja som robila I.variantu.

    Broskyňový hrnčekový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Vychladený koláč jemne posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť! Na koláč môžeme použiť aj iné druhy ovocia čerstvé alebo z kompótu. Napr.výborný je aj s marhuľami, jahodami alebo ríbezľami.

    Broskyňový hrnčekový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

ywett
krásne sa ti vydaril, takéto s ovocím máme najradšej:)
lidia3
nerozumiem tomu čo znamena ta 5 -predpečie sa 5minut a potom sa da ovo cie?
tinca
@lidia3 áno čiarka hore nad 5´znamená minúty. Čiže 5 minút predpečieme a potom dáme ovocie, alebo použi druhú variantu. Aká sa ti páči tú si vyber:)
eviana
Chutná svieža rýchlovka... vyzerá prudko jedlo, mňam ;)
babkamt
Ovocné koláčiky v lete tiež často pečiem. Čoskoro budú skoré broskyne. Upečiem koláč podľa tvojho receptu.
mariaklara
ovocné patria k letu, bez nich si to ani predstaviť neviem, možno by sa dalo použiť aj čerstvé ovocie, určite výborný, ukladám, vyskúšam.....:-)))
1x tinca
marfa441
dakum za vyborny recoptik, včera som ho vyskušala a bol vynikajuci !!!! nabuduce ked ho budem robitdam dam hore plnku a polejem čokoladou ale zo škadačkou. ešte raz dakujem a odporučam je vyborny a jednoduchy.
1x tinca
tinca
@marfa441 teší ma,že sa ti páči, je to taká chutná rýchlovka aj pre neohlásenú návštevu,dá s ním všelijako pracovať. @mariaklara áno aj ja používam aj čerstvé ovocie,len vtedy som mala jahody a bolo ich málo, tak som použila kompót:)
zitar
Výborný koláčik, robievam ho už dlho, mám ho z knihy Pečieme s teleránom, najbližšie bude na rade budúci týždeň, ako chuťovka po ceste na dovolenku ku káve z termosky.
lenuskaaaa65
výborný koláčik a hlavne jednoduchý ,také mám rada :) ja som použila ananásový kompot a bol vynikajúci :) ďakujem za recept :)
terinka55
Koláčik podľa Teba sa práve dopiekol. Iba malá odchýlka, dala som čerstvé marhule. Je naozaj výborný. Vonia celý dom. Ďakujem!
lizatko
Ano, všimla som si že v receptoch s olejom do cesta býva skôr hladká. Dobre si urobila že si tú PH múku nahradila HL. Koláč vyzerá strašne lákavo, broskyňa s tmavým korpusom - áno! Určite ukladám.
spievanka
Jednoduchá príprava, vynikajúci výsledok! Veľmi chutný koláčik.
zolik
Dobre, ale nie ohurujuce. Cesto je dost fadne, bez akejkolvek chuti. Ked by som po tomto recepte siahla este raz,co nevylucujem, tak zakladne cesto dochutim. Ponuka sa skorica s klincekmi, pernikove korenie, alebo Kardamom. Chybala aj sladkost. Kolac bol peceny s cerstvymi broskynami. Dost mozne,ze ten broskynovy kompot tu sladkost dodal. Nekritizujem, len pripomienkujem.


rad33ka33333
Je výborný aj v bezlepkovej verzii, len múku som vymenila. Neviem, čím to bude, ale môj čas pečenia bol 45 -50 minút a nebol ani suchý ani pripečený. Na vrch je dobré dať miesto práškového cukru škoricový. Inak za mňa super rýchly recept s výborným výsledkom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia