Broskyňové koláče

Broskyňové jednohubky (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Musím sa s týmto fantastickým receptom s vami podeliť. Svieže, nie presladené - a doslova jednohubky.

35
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Stačia nám len tieto suroviny, plus práškový cukor na posypanie. Broskyne scedíme a nakrájame na mesiačiky.
  2. V mise zmiešame tvaroh s maslom.
  3. Pridáme múku a rukami vypracujeme cesto, ktoré hneď preložíme na dosku. Syn ochutnal, vraj mu to nechutí. Počkaj, keď to bude hotové, potom ti bude chutiť.
  4. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kruhy, na kraj každého kruhu položíme mesiačik broskyne a kruh prehneme na broskyňu.
  5. Prenesieme na plech s papierom na pečenie.
  6. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút do zlatistej farby. Keď trošku ochladnú, naše jednohubky posypeme práškovým cukrom.
  7. Synova reakcia: Mami, mala si pravdu, chutia mi.