Broskyňové koláče
Broskyňové jednohubky (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Musím sa s týmto fantastickým receptom s vami podeliť. Svieže, nie presladené - a doslova jednohubky.
35 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Stačia nám len tieto suroviny, plus práškový cukor na posypanie. Broskyne scedíme a nakrájame na mesiačiky.
- V mise zmiešame tvaroh s maslom.
- Pridáme múku a rukami vypracujeme cesto, ktoré hneď preložíme na dosku. Syn ochutnal, vraj mu to nechutí. Počkaj, keď to bude hotové, potom ti bude chutiť.
- Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kruhy, na kraj každého kruhu položíme mesiačik broskyne a kruh prehneme na broskyňu.
- Prenesieme na plech s papierom na pečenie.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút do zlatistej farby. Keď trošku ochladnú, naše jednohubky posypeme práškovým cukrom.
- Synova reakcia: Mami, mala si pravdu, chutia mi.