Broskyne
Autor receptu: olinka12
Tento zákusok pripravujem veľmi rada, lebo je výborný a dobre vyzerá na slávnostnom stole. V sobotu sme mali milú udalosť v rodine krst vnúčika tak som napiekla tieto broskyne.
20 porcií |
180 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme s cukrom (100g) pridáme žĺtka a múku s kypriacim práškom.Dáme do formy a pečieme.
- Krém:mlieko, zlaté klasy uvaríme na kašu do teplého pridáme cukor a vankový cukor. Necháme vychladnúť a vymieša sa s margarínom.
- Z vychladnutých piškót vydlabeme lyžičkou jamku do každéj dáme za KL kompótovej šťavy a plníme krémom. Potom kompótovú šťavu rozdelíme do dvoch pohárov treba približne 1,5 dcl, pridáme do jedného žltú a druhého červenú potravinársku farbu. Perkom potierame farebnou šťavou a hneď obaľujeme v kryštálovom cukre