Broskyne

Autor receptu: olinka12

Tento zákusok pripravujem veľmi rada, lebo je výborný a dobre vyzerá na slávnostnom stole. V sobotu sme mali milú udalosť v rodine krst vnúčika tak som napiekla tieto broskyne.

20
porcií
180 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s cukrom (100g) pridáme žĺtka a múku s kypriacim práškom.Dáme do formy a pečieme.
  2. Krém:mlieko, zlaté klasy uvaríme na kašu do teplého pridáme cukor a vankový cukor. Necháme vychladnúť a vymieša sa s margarínom.
  3. Z vychladnutých piškót vydlabeme lyžičkou jamku do každéj dáme za KL kompótovej šťavy a plníme krémom. Potom kompótovú šťavu rozdelíme do dvoch pohárov treba približne 1,5 dcl, pridáme do jedného žltú a druhého červenú potravinársku farbu. Perkom potierame farebnou šťavou a hneď obaľujeme v kryštálovom cukre