Krémová brokolicová polievka
Krémová brokolicová polievka

Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 6. februára 2019
Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom (fotorecept)
Foto: macka78

Brokolica je skutočná výživová bomba! Obsahuje veľké množstvo draslíka, železa, fosforu i horčíka, selén, zinok aj síru. Má tiež vysoký obsah biotínu, vitamínov B9, Zobraziť celý popisBrokolica je skutočná výživová bomba! Obsahuje veľké množstvo draslíka, železa, fosforu i horčíka, selén, zinok aj síru. Má tiež vysoký obsah biotínu, vitamínov B9, B3, E, C a betakaroténov. Čím sú ružičky tmavšie, tým viac provitamínov A aj vitamínov z nich získate. Nečudo, že zlepšuje prácu srdca, svalov i nervov, aktivizuje látkovú premenu, pôsobí liečivo na žalúdkové i dvanástnikové vredy a zabíja Helicobacter pylori. ŠPENÁT NA PORIADNE SVALY

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 bal.
1 ks
3 ks
cca 50 g
3 strúčiky
1,2 l




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny, z ktorých budeme polievočku variť. Očistíme, umyjeme...

    Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájaný porik a rozdrvený cesnak speníme na olivovom oleji a restujeme do sklovita. Pridáme brokolicu rozobratú na ružicky, špenátové listy a zalejeme horúcim vývarom. Následne vložíme zemiaky nakrájané na maličké kocky. Dochutíme soľou (ale nie veľa, keďže budeme pridávať syr) a korením. Varíme cca 15 minút. Rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme nastrúhaný syr, ktorý sa krásne v polievke rozplynie. Ak treba, ešte doladíme chute... Nakoniec som orestovala plátky šampiňónov, ktoré k polievke skvele zapasovali.

    Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

radox1
co tie styri kusy bieleho v polievke?co je to?
macka78
@Radox1 (6.2.2019 18:46)

kokosové mlieko, jemne vyšľahané, ale nieje to nutnosť
haji
Zelené se zeleným, polievka nemá chybu! Miluju zeleninové polévky a tvoje polévka, milá @Macka78 , je náramně fotogenická a lákavá. Moc pěkný recept!!
macka78
@Haji (7.2.2019 10:53)

Ďakujem... @Haji musíš vyskúšať, je fakt výborná, jednoduchá, rýchla a hlavne výživná. Toho syra sa vôbec nemusíš báť, krásne celú polievku dochutí, ako aj šampiňóny....to kokosové mlieko som dala len na ozdobu, ale asi znamením fotku...
1x haji
macka78
@Nephilim (7.2.2019 02:31)

Vyskúšaj si polievku uvariť..
sama zistíš, že tie chute krásne do seba zapadajú...
haji
@Macka78 (7.2.2019 11:18)
Vyzkouším, o tom žádná. Nebojím se ničeho, zlato! Nemám problém s ničím. Ani s kokosovým mlékem na úvodním fotu, i kdyby to byla zakysaná smetana. A kdo má, ať má. Kvůli tomu fotku (suroviny) měnit nemusíš. By ses mohla "uměnit". Přeji krásný den!
redakcia
Autorka vymenila v recepte úvodnú fotografiu, na ktorej je polievka bez kokosového mlieka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia