Krémová brokolicová polievka
Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Brokolica je skutočná výživová
bomba! Obsahuje veľké
množstvo draslíka, železa,
fosforu i horčíka, selén, zinok aj
síru. Má tiež vysoký obsah
biotínu, vitamínov B9, B3, E, C a
betakaroténov. Čím sú ružičky
tmavšie, tým viac provitamínov A
aj vitamínov z nich získate.
Nečudo, že zlepšuje prácu srdca,
svalov i nervov, aktivizuje látkovú
premenu, pôsobí liečivo na
žalúdkové i dvanástnikové vredy
a zabíja Helicobacter pylori.
ŠPENÁT NA PORIADNE SVALY
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si všetky suroviny, z ktorých budeme polievočku variť. Očistíme, umyjeme...
- Nakrájaný porik a rozdrvený cesnak speníme na olivovom oleji a restujeme do sklovita. Pridáme brokolicu rozobratú na ružicky, špenátové listy a zalejeme horúcim vývarom. Následne vložíme zemiaky nakrájané na maličké kocky. Dochutíme soľou (ale nie veľa, keďže budeme pridávať syr) a korením. Varíme cca 15 minút. Rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme nastrúhaný syr, ktorý sa krásne v polievke rozplynie. Ak treba, ešte doladíme chute... Nakoniec som orestovala plátky šampiňónov, ktoré k polievke skvele zapasovali.