Krémová brokolicová polievka

Brokolicovo-špenátová krémová polievka s pórom a syrom (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Brokolica je skutočná výživová bomba! Obsahuje veľké množstvo draslíka, železa, fosforu i horčíka, selén, zinok aj síru. Má tiež vysoký obsah biotínu, vitamínov B9, B3, E, C a betakaroténov. Čím sú ružičky tmavšie, tým viac provitamínov A aj vitamínov z nich získate. Nečudo, že zlepšuje prácu srdca, svalov i nervov, aktivizuje látkovú premenu, pôsobí liečivo na žalúdkové i dvanástnikové vredy a zabíja Helicobacter pylori. ŠPENÁT NA PORIADNE SVALY

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny, z ktorých budeme polievočku variť. Očistíme, umyjeme...
  2. Nakrájaný porik a rozdrvený cesnak speníme na olivovom oleji a restujeme do sklovita. Pridáme brokolicu rozobratú na ružicky, špenátové listy a zalejeme horúcim vývarom. Následne vložíme zemiaky nakrájané na maličké kocky. Dochutíme soľou (ale nie veľa, keďže budeme pridávať syr) a korením. Varíme cca 15 minút. Rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a pridáme nastrúhaný syr, ktorý sa krásne v polievke rozplynie. Ak treba, ešte doladíme chute... Nakoniec som orestovala plátky šampiňónov, ktoré k polievke skvele zapasovali.