Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Rýchly bielkovinový ľahký obed.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol a brokolicu pokrájame na menšie ružičky a dáme variť do osolenej vody nie úplne do mäkka. Vývar si necháme vychladiť a odložíme do mrazničky napríklad na rizoto.
  2. V miske zmiešame jogurt, syry, vňať, korenia, a mlieko.
  3. Medzitým si vymastíme pekáč maslom... ( pekáč je menší, rozmery cca 22x15 )
  4. Do jogurtu primiešame nakrájanú šunku, tvary si pokrájajte aké sa vám páčia, ja som pásikovala :-D.
  5. Do väčšej misy dáme obvarená karfiol a brokolicu, jogurtovú zmes a dve vajíčka, prípadne trochu prisolíme.
  6. Všetko zamiešame a vylejeme do pekáča. Pečieme pri teplote 180 stupňov zakryté alobalom cca 25 minút a odokryté ešte zapekáme 10 minút. teplotu si regulujte podľa skúseností s vašou rúrou.
  7. Hotovo, ide sa papať!