Brokolicové halušky s omáčkou Roquefort (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Tieto halušky robím so špenátom,ale tento krát som chcela vyskúšať s brokolicou.Bola to taká skúška čo z toho vznikne,lebo halušky sa majú robiť z hrubej múky,keďže nemám,robila som z detskej krupice.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Mlieko privedieme do varu a roztopíme v ňom maslo a štipku soli.Horúcim zalejeme múku (krupicu) a vypracujeme cesto.Necháme vychladnúť a pridáme žĺtok-premiešame.
  2. Brokolicu si uvaríme do mäkka v troške vody.Vychladnutú si rozmixujeme na kašu a pridáme prelisovaný cesnak.Spojíme s cestom.
  3. Dáme variť vodu so soľou a olejom a klasickým spôsobom urobíme halušky.Môžeme tiež robiť 2 lyžičkami väčšie noky.Po uvarení prepláchneme studenou vodou.
  4. Na panvici roztopíme kúsok masla a osmažíme cibuľu,pridáme šampióny (nakrájané,nastrúhané) a roquefort.Keď sa syr,roztopí zalejeme šlahačkou a prevaríme do zhustnutia za stáleho miešania.Nakoniec dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
  5. Na tanier dáme halušky,prelejeme omáčkou a dozdobíme pažítkou,petržlenovou vňaťou,...každý podľa seba. :))) Dobrú chuť!