Brokolicové fašírky s tekvicovými semienkami a sezamom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pripravila som na večeru ako symbol jari brokolicové fašírky, ktoré som obohatila
opraženými tekvicovými semienkami a sezamom.Recept dávam v predstihu, na Veľkú noc
na Zelený štvrtok nemusí byť tradične len špenát, môžu byť aj tieto veľmi chutné a jemné
brokolicové fašírky.
8 kusov - 4 osoby porcií |
30 minút príprava |
5 -7 + 5 - 7 minút na 90 °C |
Postup- Brokolicu som rozobrala na ružičky, umyla, dala do hrnca, zaliala vodou, pridala som soľ, priviedla do varu, varila som asi 5 až 7 minút, okamžite som ju dala ma chvíľku do ľadovo - studenej vody, aby sa prerušil var a zachovala krásna svieža zelená farba, scedila som a nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
- ...brokolicu som dala do sekáčika, rozsekala som ju nie úplne na drobno, nevadí, ak zostanú menšie kúsky vcelku, potom som v sekáčiku rozsekala na hrubo petržlenovú vňať a spolu s brokolicou som dala do hrnca,...
- ...na panvici som na sucho opražila tekvicové semená bez šupky a sezamové semená, nechala som ich úplne vychladnúť na tanieri,...
- ...k brokolici s petržlenovou vňaťou som pridala vajcia, opražené vychladnuté semená, múku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu premiešala,
- ...k tejto zmesi som prelisovala cesnak, pridala som detskú krupicu, premiešala som, nechala asi 15 minút odpočívať, aby napučala a vsiakla nadbytočnú vlhkosť zo zmesi, pridala som strúhanku, ktorou som zmes zahustila....
- ... na tvarovateľnú hmotu,...
- ...z ktorej som vlhkými rukami vytvarovala gule, tie som sploštila dlaňami na tvar fašírky, vložila som ich do strúhanky,...
- ...obalila z každej strany v strúhanke,...
- ....v rozohriatom oleji na strednom plameni som ich opražila do peknej zlato - hnedej farby najprv z jednej strany,...
- ...potom aj z druhej strany, z oboch strán asi 5 - 7 minút...
- ...hotové brokolicové fašírky som nechala odsať z prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke,...
- ...podávala som ich horúce so zemiakovou kašou.
- Brokolicové fašírky sú veľmi zdravé, majú jemnú chuť, sú navyše obohatené opraženými tekvicovými a sezamovými semenami, ktoré ich robia chutnejšími, zdravšími a príjemne chrumkavými, odporúčam vrelo vyskúšať aj vám, prajem Dobrú chuť, môžu byť vhodným spestrením veľkonočného Zeleného štvrtka :-)
|