Cestoviny s kuracím mäsom

Brokolicová omáčka s kuracími prsami a cestovinou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborná a rýchla omáčka na hocijakú cestovinu :-)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme potrebné suroviny. Ja som použila polovicu kuracích pŕs z jedného kuraťa. Brokolicu tu mám jedno 500 g balenie, ale z toho som použila len z jednej (tej väčšej) brokolice tú vrchnú časť - to stačí. A jednu veľkú cibuľu. Prsia si pokrájame na malé kúsky a cibuľu na drobno. Brokolicu si tiež pokrájame na drobno. Tú spodnú časť brokolice nikdy nevyhadzujem.Tú som aj s druhou, celou brokolicou očistila, pokrájala a trocha udusila. Je to výborné s cesnakovým jogurtom :-)
  2. Do hlbšej panvice si dáme olej a maslo, na ktorom zosklovatíme trocha osolenú cibuľu. Následne pridáme múku a chvíľku posmažíme. Čiže klasicky si urobíme zápražku.
  3. Potom zápražku zalejeme mliekom, ktoré som už zmiešala s vývarom. Pridáme brokolicu, nastrúhaný cesnak, oregano, korenie a soľ. Varíme do zmäknutia brokolice za občasného miešania. Keď je už brokolica mäkká, pridáme kuracie prsia a už len 2-3 minútky necháme povariť. Na konci ak treba ešte dokoreníme /dosolíme a dochutíme ešte citrónovou šťavou podľa chuti.
  4. Hotová omáčka...
  5. Uvaríme si cestovinu podla vlastného výberu. Ja som spravila také široké pásikavé krátke rezance, tie nám veľmi chutia :-)
  6. Podľa chuti posypeme strúhaným syrom a podávame. Jednoduché a výborné jedlo je na stole ;-P Prajem dobrú chuť.