Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Inšpirovaná týmto blogom http://www.tasteofbeirut.com/2011/04/fig-rolls/.

8
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si mandarinkovú šťavu a z vody a sušeného droždia kvások.
  2. Vysypeme múku na pracovnú dosku. V strede urobím jamku, do ktorej dáme štipku soli, sukor, sušené mlieko, vajíčko a kvások. Začneme miešať od stredu. Postupne pridávame mandarinkovú šťavu a maslo.
  3. Vypracujeme váčne a trochu lepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí z neho vytlačíme vzduch a rozdelíme ho na osem častí.
  4. Každý kúsok cesta roztlačíme do obdĺžnikového tvaru a dáme naň asi lyžicu figovej náplne. Okraje spojíme a valček trochu roztiahneme do dĺžky. Zaviažeme uzol. Pečieme pri teplote 190 °C asi 15 minút.
  5. Náplň: Figy pokrájame na malé kúsky. Vodu s cukrom necháme zovrieť. Keď začne vrieť, pridáme šťavu z citróna a aníz. Necháme vrieť na slabom plameni asi minútu. Pridáme figy a na slabom plameni varíme asi 15 minút, kým sa skoro všetka voda neodparí. Prídáme sézam a varíme ešte asi 5 minút, kým hmota nezhustne.
  6. Pred plnením necháme vychladnúť.
  7. Dobrú chuť :)