Bravčový wellington s bylinkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Už dlho som sa chystala na tento spôsob úpravy mäsa, ale akosi vždy vyhrali rezne, ale dnes to bol wellington s bylinkovou omáčkou

60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. sviečkovicu odblaníme a prekrojíme,
  2. cibuľu nakrájame na kocky, upražíme na oleji, pridáme mäso,
  3. prudko osmažíme z každej strany, osolíme, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave 20 minút
  4. mäso vyberieme a necháme vychladnúť, výpek odložíme
  5. lístkové cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme poukladáme plátky slaniny a prekladáme s listami medvedieho cesnaku alebo špenátu, 5 listov si odložíme
  6. položíme jeden kúsok mäsa a zavinieme, oba konce uzavrieme stlačením cesta, aby vznikla zabalená rolka,tak isto pripravíme aj druhú časť cesta a mäsa
  7. rolky uložíme na pekáč pokropený vodou a troškou oleja z výpeku, potrieme žĺtkom a dáme do vyhriatej rúry piecť 20 minút
  8. zatiaľ si pripravíme omáčku, cibuľový výpek rozohrejeme a pridáme nadrobno nasekané zvyšné listy, alebo iné bylinky,
  9. rajčinový pretlak a podľa chuti dosolíme, prepasírujeme cez sitko alebo rozmixujeme
  10. upečený wellington necháme vychladnúť
  11. nakrájame na plátky a prelejeme omáčkou, podávame s varenými zemiakmi a zeleninou