Bravčový wellington s bylinkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Už dlho som sa chystala na tento spôsob úpravy mäsa, ale akosi vždy vyhrali rezne, ale
dnes to bol wellington s bylinkovou omáčkou
60 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup
- sviečkovicu odblaníme a prekrojíme,
- cibuľu nakrájame na kocky, upražíme na oleji, pridáme mäso,
- prudko osmažíme z každej strany, osolíme, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave 20 minút
- mäso vyberieme a necháme vychladnúť, výpek odložíme
- lístkové cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme poukladáme plátky slaniny a prekladáme s listami medvedieho cesnaku alebo špenátu, 5 listov si odložíme
- položíme jeden kúsok mäsa a zavinieme, oba konce uzavrieme stlačením cesta, aby vznikla zabalená rolka,tak isto pripravíme aj druhú časť cesta a mäsa
- rolky uložíme na pekáč pokropený vodou a troškou oleja z výpeku, potrieme žĺtkom a dáme do vyhriatej rúry piecť 20 minút
- zatiaľ si pripravíme omáčku, cibuľový výpek rozohrejeme a pridáme nadrobno nasekané zvyšné listy, alebo iné bylinky,
- rajčinový pretlak a podľa chuti dosolíme, prepasírujeme cez sitko alebo rozmixujeme
- upečený wellington necháme vychladnúť
- nakrájame na plátky a prelejeme omáčkou, podávame s varenými zemiakmi a zeleninou