Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou

Autor receptu: stefanm

V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky.Robil som ho už dávno(ako sa tak pozerám na dátum fotky tak v 11.2008),ale tú jej chuť mám stále na jazyku.Vyskúšajte.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Asi 1,5cm plátky mäska jemne roztlačíme a po okraji narežeme aby sa pri opekaní neskrútili.Osolíme a okoreníme ich a potrieme horčicou.Pokapeme olejom a necháme prikrité aspoň pol hodiny odležať.
  2. Medzi tým si nastrúhame na hrubom strúhadle očistený surový zemiak,ochutíme vegetou a lyžicou rozložíme na vymastenú pánvicu. Prudko z oboch strán opečieme. Potom si na panvici opečieme plátky šunky a odložíme to do tepla.
  3. Brusnicový kompót povaríme s tromi očistenými feferónkami,rozmixujeme,pridáme lyžičku cukru,necháme prejsť varom a cez gázu precedíme.Zahustíme solamylom rozpusteným v 1 dcl vody.
  4. Mäsko sprudka opečieme z oboch strán asi po tri minúty a pdávame so zemiakovou "trávou",opečenou šunkou,pikantnou brusnicovou omáčkou a feferónom.