Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou

stefanm - fotkastefanm, 21. apríla 2010
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
Foto: stefanm

V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky.Robil som ho už dávno(ako sa tak pozerám na dátum fotky tak v 11.2008),ale tú Zobraziť celý popisV tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky.Robil som ho už dávno(ako sa tak pozerám na dátum fotky tak v 11.2008),ale tú jej chuť mám stále na jazyku.Vyskúšajte.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 dcl
4 ks
1 čl
4 plátky
1 ks




Postup

  1. 1

    Asi 1,5cm plátky mäska jemne roztlačíme a po okraji narežeme aby sa pri opekaní neskrútili.Osolíme a okoreníme ich a potrieme horčicou.Pokapeme olejom a necháme prikrité aspoň pol hodiny odležať.

  2. 2

    Medzi tým si nastrúhame na hrubom strúhadle očistený surový zemiak,ochutíme vegetou a lyžicou rozložíme na vymastenú pánvicu. Prudko z oboch strán opečieme. Potom si na panvici opečieme plátky šunky a odložíme to do tepla.

  3. 3

    Brusnicový kompót povaríme s tromi očistenými feferónkami,rozmixujeme,pridáme lyžičku cukru,necháme prejsť varom a cez gázu precedíme.Zahustíme solamylom rozpusteným v 1 dcl vody.

  4. 4

    Mäsko sprudka opečieme z oboch strán asi po tri minúty a pdávame so zemiakovou "trávou",opečenou šunkou,pikantnou brusnicovou omáčkou a feferónom.

Diskusia k receptu

sjuz
Fakt dobrý... kombinácia panenky, placiek, a omáčky....mňam!
babidka
myslim , ze je to dobre , "slavnostnejsie , nedelne " jedlo . Brusnicova omacka je aj pre mna mnam !...:-)
hanina
Brusnice mám tiež rada - takže vyskúšam. Vďaka.
sjuz
ale tá kombinácia brusníc a feferónky...:)!
papradka
Je to bomba recept, úžasné.Teším sa na dˇalšie tvoje recepty.
používateľ nemá avatar
mb
mb
vypada to lahodne na oko, aj na chut, urcite vyskusam
ernest
Prima názov Zemiaková tráva u nás to voláme gerheň s vajíčkom majoránom troškou korenín príp. nastrúhaným tvrdým syrom akysto skúsim
evanaaa
Bravčovú panenku mám aj brusnice,ale sušené,možno by sa dalo vykúzliť aj z nich omáčka,to ostatné sa ľahko doplní.V Rakúsku som kúpila hotové rosti (zemiak. slama),už dávnejšie,takže to môžem skúsiť.
elysa
@stefamn dnes som robila na obed steaky s opekanými zemiakmi a môj si k nim vybral Tvoju pikantnú omáčku- bola výborná, myslím, že ju použijem ešte často... prajem krásnu nedeľu:)
1x elysa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia