Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou

stefanm - fotkastefanm, 21. apríla 2010
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
Foto: stefanm

V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky.Robil som ho už dávno(ako sa tak pozerám na dátum fotky tak v 11.2008),ale tú jej chuť mám stále na jazyku.Vyskúšajte.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 dcl
4 ks
1 čl
4 plátky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Asi 1,5cm plátky mäska jemne roztlačíme a po okraji narežeme aby sa pri opekaní neskrútili.Osolíme a okoreníme ich a potrieme horčicou.Pokapeme olejom a necháme prikrité aspoň pol hodiny odležať.

  2. 2

    Medzi tým si nastrúhame na hrubom strúhadle očistený surový zemiak,ochutíme vegetou a lyžicou rozložíme na vymastenú pánvicu. Prudko z oboch strán opečieme. Potom si na panvici opečieme plátky šunky a odložíme to do tepla.

  3. 3

    Brusnicový kompót povaríme s tromi očistenými feferónkami,rozmixujeme,pridáme lyžičku cukru,necháme prejsť varom a cez gázu precedíme.Zahustíme solamylom rozpusteným v 1 dcl vody.

  4. 4

    Mäsko sprudka opečieme z oboch strán asi po tri minúty a pdávame so zemiakovou "trávou",opečenou šunkou,pikantnou brusnicovou omáčkou a feferónom.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Prima názov Zemiaková tráva u nás to voláme gerheň s vajíčkom majoránom troškou korenín príp. nastrúhaným tvrdým syrom akysto skúsim
Bravčovú panenku mám aj brusnice,ale sušené,možno by sa dalo vykúzliť aj z nich omáčka,to ostatné sa ľahko doplní.V Rakúsku som kúpila hotové rosti (zemiak. slama),už dávnejšie,takže to môžem skúsiť.
@stefamn dnes som robila na obed steaky s opekanými zemiakmi a môj si k nim vybral Tvoju pikantnú omáčku- bola výborná, myslím, že ju použijem ešte často... prajem krásnu nedeľu:)

Pridaj komentár k receptu: