Bravčový rezeň v hríbovej omáčke

stefanm - fotkastefanm, 16. júla 2010
Bravčový rezeň v hríbovej omáčke
Foto: stefanm

Že vraj huby už rastú! Ja nehubárčim lebo sa vždy v lese stratím.V tomto jedle,ktoré som robil v zime, som použil vcelku mrazené malé Zobraziť celý popisŽe vraj huby už rastú! Ja nehubárčim lebo sa vždy v lese stratím.V tomto jedle,ktoré som robil v zime, som použil vcelku mrazené malé hríbiky z jesenného zberu roku 2009.Mal som ich od svatovcov a boli nazbierané v lese pri......ale to vám neprezradím,lebo to sa vraj nemá!!!Tak milovníci prírody - hor sa do lesa.Spojte príjemné s užitočný.A potom si navarte takúto dobrotku.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na hrubšie plátky,mierne naklepeme,narežeme okraje,osolíme,okoreníme a opečieme na troche oleja.Podlejeme vodou a dusíme kým nezmäkne.Vyberieme a odložíme do tepla.

  2. 2

    Na oleji opražime nadrobno nakrájanú cibuľu,ochutíme hubovým korením (na kávovom mlynčeku pomletá zmes sušených húb),osolíme , pridáme vodu v ktorej sme dusili mäso,lyžičku vegety , 1/4 hubového bujónu a krátko povaríme.Omáčku precedíme a pridáme na väčšie kúsky nakrajene hríbiky.Dusíme kým sa huby neuvaria a zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v studenej vode.Necháme prevariť na potrebnú hustotu.Na tanier uložíme plátok mäsa,prelejeme omáčkou a podávame s restovanou ryžou a grilovanou zeleninkou.

Diskusia k receptu

zdezda
Mňam, to musí byť dobručké a tá vôňa, ja robievam mäsko iba so šampiňónmi, tie nemajú tú lesnú arómu :(
jezibabka1
no, recept výborný, už je uložený, ale mám výhrady voči fotke......KDE JE POHÁR PIVA???!!!:))))
stefanm
..Ale teraz ma napadlo,že ku hubám sa nemá dávať alkohol nie???
lorak40
Keď su huby dobre tepeľne spracované tak môžeš aj pálenvo.Ale nie celú cisternu,len tak za náprstok.
jezibabka1
no zatiľ mi pri papaní húb a zapíjaní pivkom nič nebolo:)))) ale ako hovorí @lorak40 , treba piť s mierou, ale keby miera nevládala, tak budem piť aj sama (nieje to z mojej hlavy, ale z FB a hodí sa to, ňé:)))
evusik
z čerstvými dubáčikmi je to mňamka .... ešte šťastie, že mám doma jedného takého fanatika, ktorý nás zásobuje hubami. A pohárik pivka na dobré trávenie hádam nemôže uškodiť :-)
frezia68
@stefanm : a toto neznaš? " huba,ryba,dyňa,sviňa,potrebujú pohár vína",ta še teho neboj,iba že v totej horučave,ta ňeznam.......A jedlo zavoňalo až k nám :-))
stefanm
...no tak ja som sa trápil s mäskom,omáčkou,ryžou,grilovanou zeleninkou a jezibabka1 napíše,že jej tam chýba pivo a celá debata je o alkohole.Ta to čo sa to s vami "dámi" porobilo????
klaura
:)))) ty si to varil v zime a teraz je táááák teplo, treba piť ... však ?
torticka
Veru Jezibabka, máš pravdu. Chýba krígeľ piva. A treba piť s mierou a pravidelne. Ta ne?
cinkla
ad Stefanm/ takyto recept poznam tiez a myslim pritom na rodny kraj . Aj tu vönu citim... Spomeniem si na Teba, ked to budem najblizsie varit.
elisticka
@stefanm výborne mäsičko a tie hríbky ,mňam :-)))) a to pivko nám abstinentom nechýba.-)))stačí vodička!!!!
frona
ešte mám asi dve dozičky mrazených hríbikov, tak to cez týždeň urobím.....asi to bude supeeer. Dík za tip




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia