Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke fotorecept

sracz - fotkasracz, 22. septembra 2013
Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept)
Foto: sracz

Som naozaj hrdý a pyšný na pôvodné slovenské výrobky. Nezanudnem sa pochváliť ich jedinečnosťou a chuťou! Žiaľ veľa z nich, medzi nimi aj Zobraziť celý popisSom naozaj hrdý a pyšný na pôvodné slovenské výrobky. Nezanudnem sa pochváliť ich jedinečnosťou a chuťou! Žiaľ veľa z nich, medzi nimi aj spišské párky, spišská klobása, …, ostali iba spomienkou na zašlé časy. Rád pripravujem plnené vyprážané rezne s rôznymi kombináciami. Veľmi sa mi páči rcp @manek380 pridaný 26. mája ako: http://varecha.pravda.sk/recepty/smazene-roladky-z-krkovice/41259-recept.html . Inšpirovaný pestrou mozaikou plnky v jeho roládkach, som zostavil tú svoju a ponúkam ju Vám!

4-6
porcie
25 minút
príprava
15-17 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
4-6 strúčiky
1-2 PL (kukuričný)
2 PL
1 ks „púchovská čabajka“
1 ks
1-2 ks
3-4 PL
2-3 ks
2-3 PL pokrájané
1 ks pokrájaná
100-120 ml
podľa potreby
podľa potreby
Na vyprážanie:
2 PL
3-4 ks
6-7 PL
Príloha:
1000 g pečené v šupke
500-600 g studený
1 ks




Postup

  1. 1

    defilé potrebných ingrediencií

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    začneme netradične, prelisovaním (pretlačením) potrebného množstva strúčikov cesnaku (čím viac, tým lepšie); umyté a osušené plátky mäsa dobre vyklepeme, uložené vo vrecúšku z PVC, aby sme „nezarentočkovali a nezagebrili“ kuchyňu udržiavanú v dokonalej čistote; môj syn Bobeš, výborný chirurg v jednej z košických nemocníc, ich má rád, „rozčľapatené ako brigadírka ruského maršála“, tak, aby mu rezeň presahoval až cez okraje taniera; naopak, ja ich mám radšej menšie a hrubšie; hneď ich dokonale potrieme cesnakovou pastou a navrstvené na pomocnom tanieri, ich uložíme na čas do chladničky

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hneď ich dokonale potrieme cesnakovou pastou a navrstvené na pomocnom tanieri, ich uložíme na čas do chladničky

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na olejovomaslovej „emulzii“ jemne opečieme „odblanenú“ púchovskú čabajku pokrájanú na ¼ kolieska,

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    postupne pridáme na drobno pokrájanú červenú cibuľu, premiešame

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    priložíme pokrájané zelerové stonky,

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    lístočky čerstvej petržlenovej vňate, olivy a kápiu

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    nezabudneme na vajíčka, okrem chuti plniace aj funkciu „spájadla“ a po premiešaní, vytvorení jednoliatej hmoty a krátkom ochladnutí,

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    celé „voňavé veľdielo“ posypeme ~ 150 g postrúhaného liptovského údeného oštiepku; opatrne, jemne, premiešame a necháme vychladnúť

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    túto vychladnutú plnku ukladáme na polovičky vyklepaných osolených a oeMČeKovaných plátkov bravčového mäsa, vybraných z chladničky; prehneme a preložíme ich, zopneme pomocou špáradiel (dobre je mať vo svojej výbave aj kuchyňské ihly z nehŕdzavejúcej ocele)

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    postupne obalíme v klasickom „pyžamovom trojobale“ (kto má možnosť, hladkú múku nahradí drveným parmegiano reggiano_m)

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a vypražíme do „červenohneda“ na slnečnicovom alebo kukuričnom oleji, bravčovej masti, alebo aj na ich kombinácii

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    nezabudneme vypražiť aj boky jednotlivých plnených rezňov

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ak máme aj posledný rezeň na „kant“, zo zvyškov „pyžama“ urobíme pampúšiky a vypražíme ich tiež

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    tak a hlavná časť nedeľňajšieho obeda je hotová; ako prílohu som pripravil uvarené a opečené červené zemiaky „predkožke“ a studený šalát s mladých sójových bôbov a plátkami čerstvej uhorky; určite si dokážete živo predsaviť, ako nám dole hrdlom „zasyčala“ trojka oroseného „zes Plzně“!

    Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

frezia68
@sr ácz:také sýte jedlo si pýta aj aperitív,aspoň štamperlík originál Fernetu,aby "še ňelapilo žaludka" :-) Ty teda vyváraš,ale je dôležité,že má kto jesť také dobrôtky a že nemáte diétu.Nech takto s pôžitkom ešte dlho vychutnávate a to pivo pasuje,ba sa až žiada :-))) na zdravie!
salinka
Dala by som sa bez ostych nahovoriť! Ale potom by som musela celý chotár aspoň 3-krát obehnuť, aby som spálila kalórie:-) Ale stálo by to za to:-))) Krásna práca!
erikao
fúúúúúúúha, žeby som sa konečne odhodlala na plnený rezeň ?
izabella929
@sracz...to je ale poriadny ,pravý, nefalšovaný bačovský rezeň...) ej ,bisťu,,,ale si ho poriadne doparádil...jedna radosť.-))to aj bez prílohy môžem papkať a červeným vínkom zapíjať...a potom hajde na pole zemiaky vyberať...)iba sa tak zapráši po ňom.-))))
používateľ nemá avatar
mb
mb
ako puchovcana ma zaujima, kde sa v iowe objavila puchovska cabajka :)
manya
podľa tvojich receptov sa naozaj dá variť aj začiatočníkom, sú precízne spracované, vďaka za inšpiráciu, čakám návštevu a plnený rezeň ma ani nenapadol.
stacy77777
milý @sracz , honosný super obed,určite sa nechám inšpirovať,mojej polovičke sa určite zavďačím takýmto rezňom
venusa
nielen puchovska cabajka, ale aj liptovsky ostiepok :))) asi ma zdroje, ktore prenasaju
sracz
Múdre rozhodnutie, milá @klaudia968 držím všetkých “21” pri realizácii!

Ver, či never @frezia68 kamaláska moja zos PO, aj “origoš” Fernet tu mám, ale ja radšej drienkovicu alebo barackovicu, či bársakú Icu!!! Každá diéta je “prevít” vravievala Helenka Růžičková. B.P., s úctou spomínam aj na ňu, mal som tú česť, ako konferanciér košických Veslárov, zo pár razy moderovať aj ju s jej synom Jirkom! Nie som a už ani nikdy nebudem pivár, ale plzeňskú trojku si ½ na ½ (half&half) za takýmto rezňom dame aj my s mojou “dobrejšou” ½! Pán Boh vysliš a na zdravíčko aj Tebe s Valikou!

Ďakujem Ti, @salinka milá! Ako je v Písme uvedené, „Nebudeš telu svojmu odopierať pôžitky, ktoré jemu prospešné sú“! Dopraj sebe aj jemu a potom s chuťou do „lásky“! K práci, samozrejme!!!

… a ja som si myslel, milá @erikao že Ty plnený rezeň robievaš minimálne “ob mesiac”! Véééééééľa si toho zameškala, dievčička moja, hybáááj Ty len do roboty a vychutnávaj!

… aj Tebe milá @izabella929 navarím a napečiem zo srdca rád, ale na dobré červené pôjdeme na Moravské Slovácko k mojemu bratránkovi Slávkovi. Ako z Varecha.sk poznám Tvoje mravy, zapáčil by sa aj Tebe, lebo je aj vynikajúci mäsiar a údenár! … a s vyberaním zemiakov, repy, … tiež „ňama promlema“ lebo mám skoro 15 ročný “výcvik” od východu na západ, spod Spišského hradu až po Rusovce! … a Tvoje kladné hodnotenie? Červenám sa od skromnosti, ale dobre padne, hreje na duši i srdiečku! Ďakujem! Veľmi si ti vážim!

… patrím k „starej garde“ @mb = vojak sa stará, vojak má! Vtáčiky dobre vedia, že ju „ľúbim“ tak mi ju ochotne poznášali! Stačí, ak im dáš tú správnu adressu!

A aké chutné, milá @elysa dojdi a pohostím aj Teba!

Naozaj rád sa podelím o tajomstvá svojej kuchyne, nech aj „našincovi“ padne na úžitok, milá @manya rado sa stalo! … a tak čo, ako chutili plnené rezne Tvojej návšteve? Daj vedieť, prosím!

Nič mi neostáva, milá @tetrisss len a iba s Tebou súhlasiť!

Držím palec a teším sa na Tvoj „kumšt“ @stacy77777 milá a obom Vám buď, dobrú chuť!!!

Srdečne buď pozdravená, milá @venusa a to hneď dva razy! Ďakujem Ti za uznanie a k tomu „ostatnému“ som už odpovedal @mb žiaľ otvorenejšie nemôžem, lebo by som prišiel o zásielky aj ja! Do konca života mi postačuje skúsenosť z roku 2006, keď mi na letisku v Chicago zhabali 6 kg mojej vlastnoručne namiešanej, načrievkovanej a vyúdenej domácej klobásy (mimochodom 4_mäsovej) a pôlt slaniny, ktoré následne nemilosrdne vhodili do obrovského kontajnéra. Slzil som od zúfalstva a bezmocnosti! Nebolo by mi to tak ľúto, keby ich boli zjedli!!! Nuž tak!!!
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, jooojha, na toto jedlo sa nedá iné povedať ako skvelé, chuť štekliace a za 5*****
dzejsik
páááni, tak to si viem predstaviť ako dobre toto musí padnúť napr. po nejakej celodennej práci na poli alebo kdekoľvek :)
sracz
... pravdu rečieš @pusta milá; hodnotenie od majsterky s vareškou Tvojeho "rangu" vždy dobre padne a poteší" Ďakujem!
sracz
Aj tak je to možné povedať @dzejsik milá koment_ka, ale dobrý rezeň nikdy nie je zlý! Najlepší rezeň je rezeň, vložený medzi dva rezne!!! -:)))
eviana
...ale že aká lakocinka unikala môjmu pohľadu milý @sracz , parádne si zrobil rezne plnené, plnka presne podľa môjho gusta, všetko čo mám rada si do nej dal, raz darmo, veľký si Ty umelec :) klobúk dolu :)
A s Tvojou vetou "Najlepší rezeň je rezeň, vložený medzi dva rezne" môžem len súhlasiť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia