Bravčový rezeň
Bravčový rezeň

Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke

olinecka - fotkaolinecka, 2. júna 2019
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Foto: olinecka

Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.

20 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 6 ks (bez kosti)
 na chuť
 na chuť
Na obaľovanie:
podľa potreby (na vysmážanie)
Karamelizovaná cibuľka:
3 - 4 ks
3 - 4 PL
1 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Boky narežeme aspoň na dvoch miestach, aby sa nestáčali. Obalime v trojobale: múka, vajíčka rozšľahané strúhanka. Vysmážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany 3 minúty. Preložíme na papierovú utierku.

  2. 2

    Cibuľku červenú očistíme a pokrájame na kolieska. Maslo rozpustíme, pridáme hnedý cukor, skaramelizujeme pridáme pripravenú cibuľu a udusime do sklovita. Podávame zemiaky s pažítkou, šalát. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

frezia68
Toto klasické jedlo by som mohla každý deň :-). Ja áno,ale cholesterol odmieta a tak len prehĺtam na prázdno.S kým som dnes hovorila,každý v rodine vychutnával na obed rezeň,len ja nie :-( .Čo som od macochy?O týždeň si urobím,aj s tou červenou cibuľkou :-)
motyka
Fajné, aj krásne naložené na tanieri. Vyskúšam najbližšie tú karamelizovanú cibuľku.
marienka44
@Frezia68 (2.6.2019 15:56)

Mandle alebo para orechy rapídne znižujú cholesterol prirodzene bez liekov, lebo statíny poškodzujú svaly. Len mandle treba vopred namočiť do vody. Stačí 5 ks denne. :-)
1x frezia
marienka44
V konečnej fáze si nenapísala, kde treba servírovať tú cibuľu. Na šniclu alebo na zemiaky? Rezne netreba predtým trochu naklepať, aby sa narušili vlákna?
Ja dnes varím králičie diely z L. na spôsob sviečkovej, mala som masko 2 dni v páci. :-)
frezia68
@Marienka44 :Ďakujem za radu,statíny neberiem,hoci lekári veľmi núkajú :-).A myslím,že cibuľku servíruješ podľa chuti,ja na zemiaky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia