Bravčový perkelt

Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne ako spišská klobása, či turistická saláma už ostali iba spomienkami, nostalgicky štekliacimi naše chuťové zmysly. Z kúpených sme zjedli po dva páry na jedny raňajky a zvyšok dĺĺĺho prekážal v chladničke. Varil som prívarok z mladej zelenej fazuľky, k nemu perkelt z bravčoviny, ktorý som obohatil o „us–viedenské párky”. Nebolo to zlé, ale dobré a dobre sa už dávno pominulo.

6-8
porcií
30 minút
príprava
33-44 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na 3-4 PL slnečnicového (alebo aký používate, či máte po ruke) oleja som do sklovita orestoval postrúhanú cibuľu, na nej nechal „zbelieť” bravčové mäso pokrájané na väčšie kúsky, aby bolo do čoho kusnúť.
  2. Pridal som pokrájanú zelenú i červenú papriku a stonkový zeler.
  3. Nasledovali koreniny (Vy si ich, samozrejme, zvolíte podľa svojich zvykov a chutí),
  4. pokrájané biele časti mladej cibuľky, ako aj pararadajok a po premiešaní a po zaliatí horúcou vodou, som celú zostavu nechal „prejsť” varom.
  5. Dočkali sa aj na hrubšie (12-15 mm) kolieska pokrájané „viedenské” párky a
  6. uvarený perkeltík som obohatil o pokrájané zelené „pierka” mladej cibuľky.
  7. Priebežne som v osolenej vode s bobkovým listom a s guličkami čierneho a nového korenia na „al dente” uvaril mladú zelenú fazuľku.
  8. Než sa uvarila, pripravil som si „kvázi bèchamelovú” omáčku na à 3 PL slnečnicového oleja, masla a hladkej múky, s mliekom, kyslou i šľahačkovou smotanou a
  9. po uvarení som fazuľku a omáčku „zjednotil” do chutného prívarku.
  10. Kombinovaný perkelt som už mal pripravený,
  11. tak som mohol servírovať!