Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
60 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Rožky pokrájame na kolieska, trocha ich namáčame v mlieku a vyžmýkame, pridáme posekanú pažítku. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme podľa seba, pridáme žĺtky a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Bôčik prekrojíme pozdĺžne, aby nám vznikli rovnaké časti.
- Zmes premiešame, vznikne nám nadýchaná plnka, ktorou plníme bôčik.
- Na zapekaciu misu dáme trocha oleja, aby sme vymastili dno misy. Vložíme polovicu bôčika, naplníme, zakryjeme druhou polovicou, vrch posolíme a posypeme rozmarínom. Cibuľu pokrájame na kolieska, rozložíme na vrch, pridáme cesnak aj zo šupkou a prekrojené jablko. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 70 minút, počas pečenia podlievame výpekom.
- Maslo rozpustíme pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme nie celkom do hneda. Dáme nadrobno pokrájanu šalotku a 2 strúčiky cesnaku, orestujeme do sklovita, vlejeme kapustu a dusíme. ytlačime šťavu z pomaranča a nakoniec prilejeme víno, povaríme a zredukujeme trochou masla.