Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.

60 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rožky pokrájame na kolieska, trocha ich namáčame v mlieku a vyžmýkame, pridáme posekanú pažítku. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme podľa seba, pridáme žĺtky a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Bôčik prekrojíme pozdĺžne, aby nám vznikli rovnaké časti.
  2. Zmes premiešame, vznikne nám nadýchaná plnka, ktorou plníme bôčik.
  3. Na zapekaciu misu dáme trocha oleja, aby sme vymastili dno misy. Vložíme polovicu bôčika, naplníme, zakryjeme druhou polovicou, vrch posolíme a posypeme rozmarínom. Cibuľu pokrájame na kolieska, rozložíme na vrch, pridáme cesnak aj zo šupkou a prekrojené jablko. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 70 minút, počas pečenia podlievame výpekom.
  4. Maslo rozpustíme pridáme cukor, ktorý skaramelizujeme nie celkom do hneda. Dáme nadrobno pokrájanu šalotku a 2 strúčiky cesnaku, orestujeme do sklovita, vlejeme kapustu a dusíme. ytlačime šťavu z pomaranča a nakoniec prilejeme víno, povaríme a zredukujeme trochou masla.