Mäso som dala do misy, pridala som pokrájanú cibuľu a všetky koreniny s vyžmýkanými rožkami a vajce. Všetko som dobre premiešala.
Mokrými rukami som tvorila guľky, ktoré som obalila v strúhanke.
Nechala som rozohriať masť a ukladala som ich do masti.
Zakryla som ich pokrievkou a pomaly nechala prepiecť.
Upečené som ukladala na kuchynský papier, aby stiekol prebytočný tuk.
Všetky upečené.
Pripravila som paradajkovú omáčku. Paradajkovú šťavu som vyliala do rajnice.
Vo vode som rozmiešala múku a pridala som ju ku šťave a nechala pozvoľna variť. Dochutila som ju soľou, korením, oreganom, cukrom, bazalkou. Keď bola omáčka uvarená, pridala som škoricový cukor a šťavu z pol citrónu. Ja nerobím základ pre omáčku, že opečiem na masle múku. Robím ju takto a je vynikajúca.
Fašírky som podávala so zemiakovou kašou, ktoré som uvarené, popučené zmiešala so smotanou a vyšľahala. Prajem vám dobrú chuť.