Mäsové fašírky

Bravčovo-hovädzie fašírky s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Taký ľahší sobotný obedík.

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som umyla, utrela kuchynským papierom.
  2. Pomlela spolu so strúčikom cesnaku.
  3. Mäso som dala do misy, pridala som pokrájanú cibuľu a všetky koreniny s vyžmýkanými rožkami a vajce. Všetko som dobre premiešala.
  4. Mokrými rukami som tvorila guľky, ktoré som obalila v strúhanke.
  5. Nechala som rozohriať masť a ukladala som ich do masti.
  6. Zakryla som ich pokrievkou a pomaly nechala prepiecť.
  7. Upečené som ukladala na kuchynský papier, aby stiekol prebytočný tuk.
  8. Všetky upečené.
  9. Pripravila som paradajkovú omáčku. Paradajkovú šťavu som vyliala do rajnice.
  10. Vo vode som rozmiešala múku a pridala som ju ku šťave a nechala pozvoľna variť. Dochutila som ju soľou, korením, oreganom, cukrom, bazalkou. Keď bola omáčka uvarená, pridala som škoricový cukor a šťavu z pol citrónu. Ja nerobím základ pre omáčku, že opečiem na masle múku. Robím ju takto a je vynikajúca.
  11. Fašírky som podávala so zemiakovou kašou, ktoré som uvarené, popučené zmiešala so smotanou a vyšľahala. Prajem vám dobrú chuť.