Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou zaspomíname...

2-3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.
  2. Na oleji opečieme cibuľu.
  3. Na cibuli opečieme pripravené rezne.
  4. Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.
  5. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.
  6. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
  7. Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".
  8. Dusíme do zmäknutia zemiakov.
  9. Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.