Bravčové zo zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Recept opísaný z maminho zošita... Mnou vyskúšaný už veľmi dávno, jedna z prvých
večerí pre môjho vtedy ešte len budúceho manžela a sem-tam si takouto večerou
zaspomíname...
2-3 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Ja som použila rezne zo stehna- mäso naklepeme, osolíme, orascujeme a okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom.
- Na oleji opečieme cibuľu.
- Na cibuli opečieme pripravené rezne.
- Keď je mäso z oboch strán opečené pridáme pretlak.
- Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate a pod pokrievkou dusíme asi 40 minút.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
- Podlejeme vodou, podľa potreby posolíme a okoreníme. Vodou podlievame primerane, aj počas dusenia mäsa, tak aby zemiaky boli zaliate, ale aby zasa "neplávali".
- Dusíme do zmäknutia zemiakov.
- Nám najviac chutí zo sterilizovanými uhorkami.