Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Autor receptu: zitar
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú radi huby, tak som to urobila s pórom a fazuľkou.
Postup
- Mäso pokrájame na rezne, na panvici z oboch strán na oleji opečieme, aby sa zatiahlo. Medzitým si vymastíme plech olejom a naň poukladáme opečené mäso, ktoré osolíme a
okoreníme.
- Do výpeku z mäsa pridáme na kolieska nakrájaný pór, spolu s nadrobno posekaným cesnakom. Necháme trochu podusiť.
Na pripravené mäso navrstvíme sterilizované fazuľové struky a udusený pór.
- Rožky namočíme do vody, keď zmäknú, vyžmýkame ich, pridáme 2 žĺtka, soľ, trochu korenia, podľa chuti, z dvoch bielkov sneh, 2 lyžice strúhaný a nadrobno posekanú pažítku.
Túto zmes natrieme na mäso.
Podlejeme trochou vody a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 40 - 45 minút.