Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom

Autor receptu: zitar

Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú radi huby, tak som to urobila s pórom a fazuľkou.

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezne, na panvici z oboch strán na oleji opečieme, aby sa zatiahlo. Medzitým si vymastíme plech olejom a naň poukladáme opečené mäso, ktoré osolíme a okoreníme.
  2. Do výpeku z mäsa pridáme na kolieska nakrájaný pór, spolu s nadrobno posekaným cesnakom. Necháme trochu podusiť. Na pripravené mäso navrstvíme sterilizované fazuľové struky a udusený pór.
  3. Rožky namočíme do vody, keď zmäknú, vyžmýkame ich, pridáme 2 žĺtka, soľ, trochu korenia, podľa chuti, z dvoch bielkov sneh, 2 lyžice strúhaný a nadrobno posekanú pažítku. Túto zmes natrieme na mäso. Podlejeme trochou vody a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 40 - 45 minút.