Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom

zitar - fotkazitar, 16. mája 2010
Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Foto: zitar

Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú radi huby, tak som to urobila s pórom a fazuľkou.

Suroviny

1  kg
1  pohár
1  ks
1  strúčik
2  ks
2  ks
2  lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezne, na panvici z oboch strán na oleji opečieme, aby sa zatiahlo. Medzitým si vymastíme plech olejom a naň poukladáme opečené mäso, ktoré osolíme a okoreníme.

    Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom - obrázok 1
  2. 2

    Do výpeku z mäsa pridáme na kolieska nakrájaný pór, spolu s nadrobno posekaným cesnakom. Necháme trochu podusiť. Na pripravené mäso navrstvíme sterilizované fazuľové struky a udusený pór.

    Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom - obrázok 2
  3. 3

    Rožky namočíme do vody, keď zmäknú, vyžmýkame ich, pridáme 2 žĺtka, soľ, trochu korenia, podľa chuti, z dvoch bielkov sneh, 2 lyžice strúhaný a nadrobno posekanú pažítku. Túto zmes natrieme na mäso. Podlejeme trochou vody a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 40 - 45 minút.

    Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@babidka , ja som použila sterilizovanú preto, lebo som práve takú mala a nám chutí aj ako príloha k mäsu, keď je v sladkokyslom náleve. Ale určite to bude fajn aj s čerstvou fazuľkou.

Pridaj komentár k receptu: