Pečené bravčové mäso

Bravčové výpečky s červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.

5
porcií
30 minút
príprava
240 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kúsky asi 3-4 cm veľké, cibuľu na hrubo a cesnak na plátky.
  2. Pekáč vymastíme masťou, vložíme mäso, cibuľu, cesnak, soľ, rascu, korenie a všetko dobre premiešame.
  3. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry ktorú zapneme na 120 °C. NEPODLIEVAME! Pečieme asi 3,5 až 4 hodiny.
  4. Medzitým si pripravíme kapustu: Kapustu nastrúhame, cibuľu pokrájame nadrobno. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Na masti speníme cibuľu, pridáme rascu a cukor, ktorý za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu, osolíme, orestujeme a zalejeme octom. Premiešame a dusíme do polomäkka. Potom pridáme jablká a červené víno, dusíme do mäkka.
  5. Pekáč s upečeným mäsom odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 °C a pečieme dozlatista asi 30 minút. Každých 10 minút premiešame.
  6. Dávame pozor, aby sa mäso nevysušilo. Tento pokrm je samozrejme možné robiť aj v pomalom hrnci a potom dať zapiecť do rúry.
  7. Podávame s kapustou a knedľou....
  8. ...alebo len tak s chlebom...