Pečené bravčové mäso
Bravčové výpečky s červenou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.
5 porcií |
30 minút príprava |
240 minút na 120 °C |
Postup
- Mäso nakrájame na kúsky asi 3-4 cm veľké, cibuľu na hrubo a cesnak na plátky.
- Pekáč vymastíme masťou, vložíme mäso, cibuľu, cesnak, soľ, rascu, korenie a všetko dobre premiešame.
- Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry ktorú zapneme na 120 °C. NEPODLIEVAME!
Pečieme asi 3,5 až 4 hodiny.
- Medzitým si pripravíme kapustu:
Kapustu nastrúhame, cibuľu pokrájame nadrobno. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.
Na masti speníme cibuľu, pridáme rascu a cukor, ktorý za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Pridáme kapustu, osolíme, orestujeme a zalejeme octom. Premiešame a dusíme do polomäkka.
Potom pridáme jablká a červené víno, dusíme do mäkka.
- Pekáč s upečeným mäsom odokryjeme, teplotu zvýšime na 200 °C a pečieme dozlatista asi 30 minút. Každých 10 minút premiešame.
- Dávame pozor, aby sa mäso nevysušilo.
Tento pokrm je samozrejme možné robiť aj v pomalom hrnci a potom dať zapiecť do rúry.
- Podávame s kapustou a knedľou....
- ...alebo len tak s chlebom...