Pečený bôčik

Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept)

Autor receptu: petullka

Recept som našla na YouTube, česká Lidl kuchyňa. Oslovili má hlavne tie knedličky. Moje síce nevyzerajú ukážkovo a aj to konečné servírovanie mohlo byť lepšie (“chutnejšie” foto), ale rastúci zúbok môjho synčeka mi nedovolil realizovať sa tak ako by som chcela. No ale na chuti to neubralo, chcela som sa s vami podeliť o recept, lebo ozaj stojí za skúšku.

3
porcie
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kocky (cca 3x3 cm). Cesnak, cibuľu ošúpeme a cibuľu nakrájame na hrubšie pásiky.
  2. Mäsko dáme do menšieho pekáčika, pridáme cesnak, cibuľu, soľ, mleté korenie, rascu a dobre premiešame. Podlejeme pivom a vývarom (prípadne vodou) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 1,5 hodiny. Mäsko občas premiešame a v prípade potreby podlejeme - takto to bolo v recepte, ja som ho nepremiešala ani nepodliala a bolo skvelé.
  3. Upečené výpečky.
  4. Na knedličky si uvaríme 200 g celých zemiaky, potom ich ošúpeme a nastrúhame do misky, pridáme 100 g ošúpaných a nastrúhaných surových zemiakov, 2 vajíčka a múku.
  5. Knedličky formujeme 2 lyžicami, alebo dlaňou a lyžicou. Prikladám link s videom. Varíme v osolenej vode 6 minút.
  6. Tu sú hotové.
  7. K mäsku som spravila kyslú kapustu, ktorú som pripravila klasicky, teda na masti som opražila cibuľu, pridala kapustu, chvíľu som ju popražila, potom podliala vodou a dusila asi tak 15-20 minút a nakoniec som zahustila nastrúhaným surovým zemiakom.