Bravčové v paprikovej omáčke

Autor receptu: zufalakucharka

V komore sa nám nazbieralo dosť pohárov zaváranej papriky a s chlebom sa nám už prejedla, tak som vymýšľala čo s ňou ... bravčové mäso ležalo v horčicovej marináde...a už sa kolieska točili o 106... manžel len pokrútil hlavou pečený paprikáš že ešte nejedol... nakoniec krútil mňa 3x do kuchyne priložiť viac a viac

Postup

  1. Mäso nakrájané na rezne necháme postáť v marináde z oleja, horčice, sójovej omáčky a kečupu. Prudko opečieme z oboch strán, uložíme do pekáča navrch poukladáme papriku, prikryjeme a pečieme kým nie je mäso mäkké. Mäso vytiahneme, papriku s výpekom rozmixujeme do hladka, zahustíme múkou. Mäso poukladáme naspäť do pekáča zalejeme omáčkou a dáme späť do rúry na 10 - 15 minút. Podávame s haluškami. Kto nemá rád príliš výrazné chute môže vyskúšať zjemniť omáčku sladkou smotanou.