Bravčové v paprikovej omáčke
Autor receptu: zufalakucharka
V komore sa nám nazbieralo dosť pohárov zaváranej papriky a s chlebom sa nám už
prejedla, tak som vymýšľala čo s ňou ... bravčové mäso ležalo v horčicovej marináde...a
už sa kolieska točili o 106... manžel len pokrútil hlavou pečený paprikáš že ešte nejedol...
nakoniec krútil mňa 3x do kuchyne priložiť viac a viac
Postup
- Mäso nakrájané na rezne necháme postáť v marináde z oleja, horčice, sójovej omáčky a kečupu.
Prudko opečieme z oboch strán, uložíme do pekáča navrch poukladáme papriku, prikryjeme a pečieme kým nie je mäso mäkké.
Mäso vytiahneme, papriku s výpekom rozmixujeme do hladka, zahustíme múkou. Mäso poukladáme naspäť do pekáča zalejeme omáčkou a dáme späť do rúry na 10 - 15 minút.
Podávame s haluškami.
Kto nemá rád príliš výrazné chute môže vyskúšať zjemniť omáčku sladkou smotanou.