Bravčové tajomstvo

Autor receptu: danielasl

Od Hanky Dočolomanskej

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčové karé bez kosti narežeme na plátky, vyklepeme, osolíme, poprášime čiernym korením a červenou paprikou.
  2. Na plechu rozpustíme masť...alebo olej, a prudšie na nej opečieme mäso z jednej aj druhej strany. Robím to na sporáku.
  3. Plech vložím do rozohriatej rúry, mäso podlejem a pečiem chvíľu. Potom ho obrátim, naložím na každý plátok za menšiu hrsť kyslej kapusty, ale môže byť "co dúm dal" ...aj čalamáda, rezy kyslých uhoriek a pod. Takto nechám zapekať. Keď je mäsko mäkké, prikryjem každý kúsok plátkom syra a zapečiem , kým sa syr rozpustí .