Bravčové tajomstvo
Autor receptu: danielasl
Od Hanky Dočolomanskej
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Bravčové karé bez kosti narežeme na plátky, vyklepeme, osolíme, poprášime čiernym korením a červenou paprikou.
- Na plechu rozpustíme masť...alebo olej, a prudšie na nej opečieme mäso z jednej aj druhej strany. Robím to na sporáku.
- Plech vložím do rozohriatej rúry, mäso podlejem a pečiem chvíľu. Potom ho obrátim, naložím na každý plátok za menšiu hrsť kyslej kapusty, ale môže byť "co dúm dal" ...aj čalamáda, rezy kyslých uhoriek a pod. Takto nechám zapekať. Keď je mäsko mäkké, prikryjem každý kúsok plátkom syra a zapečiem , kým sa syr rozpustí .
|