Bravčové srdce
Bravčové srdce na cibuľke s horčicou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.
3 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové srdce som umyla , osušila.
- Prekrojila som ho na polovicu...
- ...a priečne pokrájala na plátky. Pripravila som si cibuľu a jeden strúčik cesnaku.
- Pol lyžice masti som nechala rozohriať a plátky srdca som na nej nechala zatiahnuť. Potom som ich vybrala do misy.
- Do výpeku som pridala ešte pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Všetko som opiekla do zlatista a pridala som horčicu.
- Všetko som zmiešala a zaliala troškou vody a tento základ som nechala chvíľku povariť.
- Pridala som plátky srdca.
- Všetko som osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, bobkový list, celé nové korenie a borievku. Takto som pod pokrievkou dusila srdce 50 minút.
- Keď bolo srdce mäkké, rozmiešala som v troške vody kukuričný škrob a pridala som k mäsu.
- Už iba chvíľku pri zníženom plameni som nechala prejsť varom.
- K obedu som pripravila ako prílohu ryžu s malými kocôčkami mrkvy.
Prajem vám dobrú chuť.