Bravčové srdce

Bravčové srdce na cibuľke s horčicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes obed z bravčového srdiečka na cibuľke a pridala som pre chuť aj kremžskú horčicu.

3
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové srdce som umyla , osušila.
  2. Prekrojila som ho na polovicu...
  3. ...a priečne pokrájala na plátky. Pripravila som si cibuľu a jeden strúčik cesnaku.
  4. Pol lyžice masti som nechala rozohriať a plátky srdca som na nej nechala zatiahnuť. Potom som ich vybrala do misy.
  5. Do výpeku som pridala ešte pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  6. Všetko som opiekla do zlatista a pridala som horčicu.
  7. Všetko som zmiešala a zaliala troškou vody a tento základ som nechala chvíľku povariť.
  8. Pridala som plátky srdca.
  9. Všetko som osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, bobkový list, celé nové korenie a borievku. Takto som pod pokrievkou dusila srdce 50 minút.
  10. Keď bolo srdce mäkké, rozmiešala som v troške vody kukuričný škrob a pridala som k mäsu.
  11. Už iba chvíľku pri zníženom plameni som nechala prejsť varom.
  12. K obedu som pripravila ako prílohu ryžu s malými kocôčkami mrkvy. Prajem vám dobrú chuť.