Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

7
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a potrieme horčicou z oboch strán. Necháme 15 min. odstáť.
  2. Mäsko si uložíme na platňu a posypeme ho cibuľkou.
  3. Vložíme do parného hrnca a zapneme na 45 - 50 min.
  4. 5 minút pred koncom položíme na každý kus mäska plátok syra. Ja som vložila aj pár ružičiek brokolice. Syr sa krásne roztečie.
  5. Zaznie gong. Vývar si zlejeme do hrnca a postavíme na sporák. Necháme prejsť varom, už nesolíme, ani nekoreníme, (šťava z mäska obsahuje všetky chute korenín), len pridáme medzi prsty sušeného oregana, lyžicu horčice, dobre premiešame a zahustíme múkou. Premiešame, odstavíme z ohňa a roztlačíme cesnak, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Podávame s ryžou tiež z parného hrnca, pridáme mäsko a podlejeme omáčkou. Dobrú chuť.