Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
7 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčové mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a potrieme horčicou z oboch strán. Necháme 15 min. odstáť.
- Mäsko si uložíme na platňu a posypeme ho cibuľkou.
- Vložíme do parného hrnca a zapneme na 45 - 50 min.
- 5 minút pred koncom položíme na každý kus mäska plátok syra. Ja som vložila aj pár ružičiek brokolice. Syr sa krásne roztečie.
- Zaznie gong. Vývar si zlejeme do hrnca a postavíme na sporák. Necháme prejsť varom, už nesolíme, ani nekoreníme, (šťava z mäska obsahuje všetky chute korenín), len pridáme medzi prsty sušeného oregana, lyžicu horčice, dobre premiešame a zahustíme múkou. Premiešame, odstavíme z ohňa a roztlačíme cesnak, premiešame a zakryjeme pokrievkou.
Podávame s ryžou tiež z parného hrnca, pridáme mäsko a podlejeme omáčkou.
Dobrú chuť.
|