« Naspäť na tento recept

Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) verzia na vytlačenie

Ďalšia chlapská lahôdka do „postupky“ vhodná pre všetkých gurmánov bez rozdielu pohlavia, veku a farby pokožky. Ste na chalupe a nechcete „trhať partiu“, alebo sa chcete predviesť pred svojou krajšou ½? Tento jednoduchý rcp predstavuje jednu z možností, keď na Vás spolujedáci budú „vyvaľovať“ v obdive oči, ako „kanec na myškára, bager na tvrdú hlinu, či bacil do lekárne“! V rôznych „kompozíciách“ surovín i korenín takýto inšpiratívny „echteintopf“ pripravujem už roky a vrelo ho odporúčam aj Vám!

Autor receptu: sracz

Postup receptu

ingrediencií je tak „akurát“ a všetky sa bez problémov „vpratali“ do franc. Tupperware hrnca; než som začal s prípravou, nechal som rúru vyhriať na 200 °C (395 °F), mriežku som presunul na najnižšiu priečku (~ 120 mm odo dna)
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1

menšiu hlávku červenej kapusty som nakrájal asi na 10 mm „rezance“, dve biele cibule asi na 5 mm „mesiačiky“ a vložil do hrnca
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2

skoro poldruhého kila bravčového pliecka som pokrájal asi na 100 mm kocky, podľa želania krásnej pani, u ktorej som ubytovaný a dve púchovské „čabajky“ na kolieska; následne „putovali“ ku kapuste a cibuli
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3

povrch som posypal ~ PL soli, kopcovitou PL v mažiari čerstvo podrvenej rasce, 2 KL klobásovo-guľášovej zmesi z pána Andreja Urblíka Komárna a rukami premiešal; potom som pridal asi ¼ litra kečupu, 4 PL liptovskej plnotučnej horčice a napokon zalial ½ litrom (zvyšok som vypil na svoje zdravie) čierneho írskeho piva (½ & ½, Guinness Black Lager & Draught); žiaľ, zásoby tmavého „Zlatého bažanta“ z Hurbanova sa v Des Moines už dávnejšie minuli; plný Tupperware hrniec som prikryl príslušnou pokrievkou a na 69´ vložil do vyhriatej (200 °C) rúry
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4

potom som ho opatrne vybral, obsah ešte opatrnejšie varechou premiešal a už odkrytý vrátil ešte na 33´ dodusiť a zredukovať šťavu,
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5

na záver som nastrúhal veľký zemiak, vmiešal ho do bravčoviny vo voňavej „perinke“ a ponechal v rúre s vypnutým ohrevom asi 15´
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 6

dnes sme túto „eintopf“ lahôdku „bagrovali“ véééľkými lyžicami a zajedali s „Focaccia Asiago garlic“. Ale ako prílohu spravidla používame doma pečený chlebík, občas parenú knedľu, alebo „bielené“ zemiaky! Už z úcty k „darcovi“ svojeho mäsa, by sa patrilo toto jedlo „zaklincovať“ orosenou Plzňou. Ale pre „našinca so šteklivým žalúdkom“, pridám „grátis“ radu, osobne overenú! Horúci, neosladený, alebo iba cukrom (medom) „postrašený“ čierny čaj Earl Grey, pri távení „ťažších“ jedál, robí divy na úrovni zázrakov! Dobrú chuť aj Vám, s odvahou do varenia a nebojte sa improvizácií! Je to vynikajúca dobrota!
Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




6-8
porcií
12-15
minút
príprava
100-120
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist