Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky

Autor receptu: olinecka

Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!

40-45 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme na pracovnej doske.
  2. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme pridáme posekaný nadrobno cesnak trocha speníme na masle a pridáme špenát , trocha osolíme. Premiešame a necháme vychladnúť. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a do stredu dáme pripravený špenát. Zrolujeme a spevnime špáradlom alebo niťou. Urobime rolky.
  3. Na panvicu dáme olej a speníme ciibuľu nakrájanú nadrobno do sklovita pridáme červenú papriku a mäso opečieme z oboch strán podlejeme vývarom alebo vodou. Dusíme asi 45 - 50 minút. Potom mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Výpek zahustíme múkou necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.....