Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Autor receptu: olinecka
Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!
40-45 minút príprava |
45-50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme na pracovnej doske.
- Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme pridáme posekaný nadrobno cesnak trocha speníme na masle a pridáme špenát , trocha osolíme. Premiešame a necháme vychladnúť. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a do stredu dáme pripravený špenát. Zrolujeme a spevnime špáradlom alebo niťou. Urobime rolky.
- Na panvicu dáme olej a speníme ciibuľu nakrájanú nadrobno do sklovita pridáme červenú papriku a mäso opečieme z oboch strán podlejeme vývarom alebo vodou. Dusíme asi 45 - 50 minút. Potom mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Výpek zahustíme múkou necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.....