Bravčové rezne na prírodno s cibuľkovými zemiakmi

zdenulla - fotkazdenulla, 18. októbra 2013
Bravčové rezne na prírodno s cibuľkovými zemiakmi
Foto: zdenulla

Vždy keď má otec prísť domov z turnusu, pripravím mu nejaké "chlapské" jedlo. Tentokrát som si vymyslela toto. Množstvá uvádzam len orientačne, pretože som Zobraziť celý popisVždy keď má otec prísť domov z turnusu, pripravím mu nejaké "chlapské" jedlo. Tentokrát som si vymyslela toto. Množstvá uvádzam len orientačne, pretože som varila odoka

Suroviny

400 g
1-2 ks
100-150 g
0,4 l
 podľa potreby
2 PL
Cibuľkové zemiaky:
7-8 ks väčšie
1 ks veľká




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na rezne a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľku postáť. Zatiaľ si v širšom hrnci na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku. Rezne jemne obalíme v múke a na cibuľke z oboch strán "obielime".

  2. 2

    Posypeme mletou rascou a paprikou a zalejeme vodou tak, aby mäso mierne vytŕčalo. Pridáme trocha sušených hríbov podrvených na menšie kúsky. Dusíme domäkka cca 45 minút. Potom podľa toho koľko chceme mať omáčky dolejeme vývarom.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, do šťavy pridáme rozmrazené kuriatka a chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme. Na záver si z múky a vody (vývaru) pripravíme zátrepku, ktorou omáčku zahustíme. Zatrepanú omáčku ešte prevaríme a vrátime do nej mäsko.

  4. 4

    Pripravíme si prílohu: Zemiaky nakrájame na štvrtinky, prípadne osminky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj celú rascu. Na masle si do zlata orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme vodu a popučíme ich- nie úplne ako keď sa robí zemiaková kaša, ale kľudne môže ostať aj zopár celých kusov. Pridáme orestovanú cibuľku aj s maslom a dobre premiešame

  5. 5

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

heliana
Stará dobrá a chutná klasika. Zemiaky zapražené s cibuľkou sme robievali pravidelne, ale ked boli deti malé, nechutila im cibuľka (asi ako všetkým deťom), tak sme ju tam prestali dávať a používam iba prepražené maslo. Dala by som si takýto komplet chod.
micanela
super, dnesny obed je isty - prave sa mi rozmrazuje bravcove masko :-)
eviana
Ocino je isto hrdý, že má tak šikovnú dcéru... muselo to byť veľmi chutné, si šikulka... chválim a za mňa 5* :)
luss44
dobre si navarila, jedlo presne pre chlapa... zemiaky s cibuľkou zbožňujem :)
afataga
aj ja som ta chcela vcera pochvalit, ale nedali sa pridat komenty, vyborne si navarila, len ja by som tu muku nedavala, omacka sa da trochu zredukovat varenim, niekedy vyskusaj
zdenulla
@afataga ďakujem za pochvalu a aj za ardu radu, no môjmu ocinovi by som sa tak nezavďačila, on má rád veeeľa omáčky a veeeľmi hustú :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia