Pečené bravčové rebrá
Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Rebrá som umyla, osušila.
- Prekrojila na menšie kusy.
- Na panvicu som dala slaninu.
- Keď sa slanina vytopila, pridala som na kolieska krájanú cibuľu a hneď som pridala aj cukor.
- Keď začal cukor hnednúť pridala som rebrá a otáčala som ich tak aby sa karamelom obalili. A podliala som len malým množstvom vína a potom znovu.
- Osolila, okorenila a posypala malým množstvom červenej mletej papriky.
- Pod pokrievkou som na slabšom plameni najprv dusila 40 min. Potom som odokryla a dopiekla.
- Chrumkavé a veľmi chutné rebierka som podávala som zemiakovými medailónikmi. Prajem vám dobrú chuť