Pečené bravčové rebrá

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rebrá som umyla, osušila.
  2. Prekrojila na menšie kusy.
  3. Na panvicu som dala slaninu.
  4. Keď sa slanina vytopila, pridala som na kolieska krájanú cibuľu a hneď som pridala aj cukor.
  5. Keď začal cukor hnednúť pridala som rebrá a otáčala som ich tak aby sa karamelom obalili. A podliala som len malým množstvom vína a potom znovu.
  6. Osolila, okorenila a posypala malým množstvom červenej mletej papriky.
  7. Pod pokrievkou som na slabšom plameni najprv dusila 40 min. Potom som odokryla a dopiekla.
  8. Chrumkavé a veľmi chutné rebierka som podávala som zemiakovými medailónikmi. Prajem vám dobrú chuť