Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na záver sladkú smotanu a mali sme nebíčko v papuľke, inšpirované francúzskou kuchyňou :-)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 80-90 °C

Postup

  1. Umyté a osušené bravčové pliecko som pokrájala na väčšie kocky,...
  2. ...očistenú mrkvu a petržlen som pokrájala na kolieska asi 3 -4 mm hrubé,...
  3. ...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...
  4. ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala,...
  5. ...ked sa pekne rozvoňal, pridala som mäsko,...
  6. ....opražila som ho z každej strany,...
  7. ...ked sa zatiahlo, pridala som koreňovú zeleninu,...
  8. ...nechala som ju skaramelizovať, pridala som bobkové listy, celé nové a celé čierne korenie,...
  9. ...zaliala vodou do výšky mäsa, osolila a prikryté som pomaly dusila pod pokrievkou na strednom plameni,...
  10. ...ked mäsko zmäklo, pridala som suchohríby aj s vodou v ktorej boli namočené a dusila pod pokrievkou, kým zmäkli, už na miernom plameni,...
  11. ...pridala som sladkú smotanu, nechala spolu krátko prevrieť, vypla som plameň,...
  12. ...pridala som zelený hrášok, nechala dôjsť zbytkovým teplom,...
  13. ...ked bolo hotovo, chvíľu som nechala celé odstáť a na záver som ochutila citrónovou šťavou.
  14. Horúce som nabrala do tanierov, posypala pokrájanou pažítkou, u nás bola prílohou slovenská ryža, veľmi vhodné sú akékoľvek cestoviny i dusená ryža.
  15. Ide o veľmi chutné jedlo s množstvom pestrej zeleniny, nádherne voňavé po suchohríboch, cesnaku a koreninách, zjemnené maslom a sladkou smotanou, citrónová šťava dodá ten správny "říz" /šmrnc/, ak sa rozhodnete náhodou vyskúšať, potom vám prajem Dobrú chuť :-)