Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby,
koreniny, na záver sladkú smotanu a mali sme nebíčko v papuľke, inšpirované
francúzskou kuchyňou :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 80-90 °C |
Postup- Umyté a osušené bravčové pliecko som pokrájala na väčšie kocky,...
- ...očistenú mrkvu a petržlen som pokrájala na kolieska asi 3 -4 mm hrubé,...
- ...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...
- ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala,...
- ...ked sa pekne rozvoňal, pridala som mäsko,...
- ....opražila som ho z každej strany,...
- ...ked sa zatiahlo, pridala som koreňovú zeleninu,...
- ...nechala som ju skaramelizovať, pridala som bobkové listy, celé nové a celé čierne korenie,...
- ...zaliala vodou do výšky mäsa, osolila a prikryté som pomaly dusila pod pokrievkou na strednom plameni,...
- ...ked mäsko zmäklo, pridala som suchohríby aj s vodou v ktorej boli namočené a dusila pod pokrievkou, kým zmäkli, už na miernom plameni,...
- ...pridala som sladkú smotanu, nechala spolu krátko prevrieť, vypla som plameň,...
- ...pridala som zelený hrášok, nechala dôjsť zbytkovým teplom,...
- ...ked bolo hotovo, chvíľu som nechala celé odstáť a na záver som ochutila citrónovou šťavou.
- Horúce som nabrala do tanierov, posypala pokrájanou pažítkou, u nás bola prílohou slovenská ryža, veľmi vhodné sú akékoľvek cestoviny i dusená ryža.
- Ide o veľmi chutné jedlo s množstvom pestrej zeleniny, nádherne voňavé po suchohríboch, cesnaku a koreninách, zjemnené maslom a sladkou smotanou, citrónová šťava dodá ten správny "říz" /šmrnc/, ak sa rozhodnete náhodou vyskúšať, potom vám prajem Dobrú chuť :-)
|