Bravčové mäso
Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát som mala bravčové pliecko.
Príprava je trochu náročnejšia, ale všetko vynahradí vynikajúca chuť.
10 porcií |
30 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som nakrájala a naklepala.
- Pripravila som si zmes na obaľovanie - múka, soľ a korenie.
- Nasekala som cibuľu a cesnak nadrobno a pripravila som si horčicu.
- Mäso som obalila v zmesi na obaľovanie a pripravila som si olej do hrnca.
- Obalené mäso som postupne prudko osmažila na oleji z jednej a druhej strany, osmažené som dávala zatiaľ do misky.
- Vo výpeku z mäsa som osmažila cibuľu, mäsko musí ešte počkať...
- Keď bola cibuľa osmažená, pridala som k nej tak deci horúcej vody, nechala som odvariť celú vodu, pridala som cesnak, horčicu a ešte raz tak deci horúcej vody. Malo by to vyzerať asi takto:
- Do takto upravenej cibuľovej "kaše" som dala naspäť osmažené mäso, zaliala som vodou a nechala dusiť, kým mäso nezmäklo, tak niečo vyše hodiny.
- Suroviny na ryžu:
- Ryžu som osmažila na oleji, pridala som soľ, hrášok s kukuricou a celú neošúpanú umytú cibuľu...
- Zaliala som vodou v pomere dva diely vody na diel ryže, zakryla pokrievkou a nechala som variť od bodu varu asi 10 minút na najslabšom plameni, potom som odstavila. Ryžu treba nechať tak ešte aspoň pol hodinu a neodokrývať ju.
- A finále na tanieri - šťava nie je taká hustá, že by v nej lyžica stála, je akurát, no dá sa zahustiť múkou či zemiakom, mäso sa dá krájať aj lyžicou, a ostáva mi len zaželať vám dobrú chuť.