Bravčové mäso

Bravčové pliecko na korení a horčici (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát som mala bravčové pliecko. Príprava je trochu náročnejšia, ale všetko vynahradí vynikajúca chuť.

10
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso som nakrájala a naklepala.
  2. Pripravila som si zmes na obaľovanie - múka, soľ a korenie.
  3. Nasekala som cibuľu a cesnak nadrobno a pripravila som si horčicu.
  4. Mäso som obalila v zmesi na obaľovanie a pripravila som si olej do hrnca.
  5. Obalené mäso som postupne prudko osmažila na oleji z jednej a druhej strany, osmažené som dávala zatiaľ do misky.
  6. Vo výpeku z mäsa som osmažila cibuľu, mäsko musí ešte počkať...
  7. Keď bola cibuľa osmažená, pridala som k nej tak deci horúcej vody, nechala som odvariť celú vodu, pridala som cesnak, horčicu a ešte raz tak deci horúcej vody. Malo by to vyzerať asi takto:
  8. Do takto upravenej cibuľovej "kaše" som dala naspäť osmažené mäso, zaliala som vodou a nechala dusiť, kým mäso nezmäklo, tak niečo vyše hodiny.
  9. Suroviny na ryžu:
  10. Ryžu som osmažila na oleji, pridala som soľ, hrášok s kukuricou a celú neošúpanú umytú cibuľu...
  11. Zaliala som vodou v pomere dva diely vody na diel ryže, zakryla pokrievkou a nechala som variť od bodu varu asi 10 minút na najslabšom plameni, potom som odstavila. Ryžu treba nechať tak ešte aspoň pol hodinu a neodokrývať ju.
  12. A finále na tanieri - šťava nie je taká hustá, že by v nej lyžica stála, je akurát, no dá sa zahustiť múkou či zemiakom, mäso sa dá krájať aj lyžicou, a ostáva mi len zaželať vám dobrú chuť.