Bravčové mäso

Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou

Autor receptu: helena10

Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...

Suroviny

Postup

  1. Opláchnuté mäso narežeme na kocky. Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme na oleji do ružova so štipkou rasce, speníme na nej mletú červenú papriku, pridáme kocky mäsa a tiež trochu orestujeme, aby sa zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania na menšom plameni.
  2. K takmer udusenému mäsu pridáme zo 2 hrste čerstvých nakrájaných húb a dusíme takmer do mäkka. Zahusíme zatrepkou z vody a hladkej múky, za miešania necháme prevariť. Nakoniec pokrm zjemníme lyžicou masla. Okoreníme, osolíme podľa vlastnej chuti. Nám chutilo so zeleninovou ryžou a s paradajkovým šalátom.
  3. Zeleninovú ryžu pripravujeme tak, že ryžu urobíme samostatne. Robím ju v takom kastróle, v ktorom neprihorí. Umytú, osušenú guľatozrnnú ryžu orestujeme na oleji. Zalejeme vodou asi 1,5 cm nad hladinu ryže, osolíme (chutnám, či je dosť slaná) a na miernom ohni prikrytú uvaríme - cca 20 minút.
  4. Medzitým očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu dusíme na masle, podlejeme troškou vody. Keď je skoro mäkká, pridáme sterilizovaný hrášok bez nálevu a pár minút dodusíme. Do hotovej ryže pridávame podusenú zeleninu po častiach a opatrne veľkou vidličkou premiešame.