Bravčové mäso
Bravčové pliecko na čerstvých hubách so zeleninovou ryžou
Autor receptu: helena10
Huby, čo nesušíme, používame na varenie. A teraz sa vždy niečo nájde...
Postup
- Opláchnuté mäso narežeme na kocky.
Cibuľu nakrájanú na drobno osmažíme na oleji do ružova so štipkou rasce, speníme na nej mletú červenú papriku, pridáme kocky mäsa a tiež trochu orestujeme, aby sa zatiahlo. Podlejeme vodou, osolíme a pod pokrievkou dusíme za občasného miešania na menšom plameni.
- K takmer udusenému mäsu pridáme zo 2 hrste čerstvých nakrájaných húb a dusíme takmer do mäkka. Zahusíme zatrepkou z vody a hladkej múky, za miešania necháme prevariť. Nakoniec pokrm zjemníme lyžicou masla. Okoreníme, osolíme podľa vlastnej chuti.
Nám chutilo so zeleninovou ryžou a s paradajkovým šalátom.
- Zeleninovú ryžu pripravujeme tak, že ryžu urobíme samostatne. Robím ju v takom kastróle, v ktorom neprihorí. Umytú, osušenú guľatozrnnú ryžu orestujeme na oleji. Zalejeme vodou asi 1,5 cm nad hladinu ryže, osolíme (chutnám, či je dosť slaná) a na miernom ohni prikrytú uvaríme - cca 20 minút.
- Medzitým očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu dusíme na masle, podlejeme troškou vody. Keď je skoro mäkká, pridáme sterilizovaný hrášok bez nálevu a pár minút dodusíme.
Do hotovej ryže pridávame podusenú zeleninu po častiach a opatrne veľkou vidličkou premiešame.