Bravčové plece s kelom a medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Začina sezona medvedieho cesnaku, tak ho pridávam, kde sa dá... Dnes sme mali takýto jednoduchý obed, možno sa niekto inšpiruje :-)

Postup

  1. Cibuľu som pokrájala a spenila na masti, pridala som na kocky pokrájané mäso ktoré som orestovala , pridala som mletú rascu, soľ a dusila prikryté pokrievkou. Podľa potreby som podliala trochou vody.
  2. Ked bolo mäso polomäkké, pridala som pokrájaný kel a dalej dusila.
  3. Hned, ako zmäkol aj kel, bolo už hotové aj mäso, pridala som nakrájaný medvedí cesnak a hned odstavila, cesnak stačí už len spariť. Hotové jedlo som dochutila ešte roztlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávala som s varenými zemiakmi a kedže medvedí cesnak je najlepší surový, tak som ním aj zemiaky posypala.